Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u Živom zidu

Pernar u 3 ujutro kritizira Sinčića i Palfi: 'Ovo će vas nasmijati'

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
07.06.2019.
u 07:29

Naglašavam bitnu stvar, poanta nije u tome odlučuje li o nečemu jedan čovjek ili sto ljudi, već imaju li podršku onih kojih se njihove odluke tiču - piše Pernar

Ivan Pernar ne miruje nakon raskola u Živom zidu i najave osnutka vlastite stranke. Sinoć oko 3 sata objavio je status u kojem kritizira bivše kolege iz vrha Živog zida, Ivana Vilibora Sinčića, Vladimiru Palfi i Tihomira Lukanića.

- Dragi prijatelji, ovo što ću vam reći će vas nasmijati, znači... Tri osobe u Glavnom odboru Živog zida - Ivan Sinčić, Vladimira Palfi i Tihomir Lukanić, čine kvorum upravnog tijela stranke (Glavnog odbora) i skupštine stranke (koja bira GO). Znači, u prijevodu, tri osobe upravljaju strankom koja broji 18.000 članova. U trenutku kad sam shvatio da oni to ne čine sukladno interesima stranke, ja sam doveo u pitanje tu farsu i napustio Stranku - objavio je Pernar.

Pernar kaže kako njegovim odlaskom iz stranke i pobunom drugog saborskog zastupnika te stranke Branimira Bunjca Sinčić, Palfi i Lukanić počinju shvaćati da je članstvo uvidjelo da legitimiteta više nema, da njihova apsolutna vlast više nema podrške, odnosno da ih 90 posto članstva više ne podržava.

- Tu je sad nastao show, ne zato što oni vladaju apsolutizmom, nego zato što taj apsolutizam više nema potpore članstva. Koga oni trenutno predstavljaju, to je trenutno najveći misterij. Naglašavam bitnu stvar, poanta nije u tome odlučuje li o nečemu jedan čovjek ili sto ljudi, već imaju li podršku onih kojih se njihove odluke tiču - piše Pernar, dodajući da je takav sustav mogao funkcionirati dok je vodstvo stranke imalo podršku 90 posto članstva, ali da je situacija trenutno obratna, a oni se i dalje "grčevito drže za svoje pozicije".

- Koji su njihovi motivi, ostavljam vama da zaključite. Oni sad spominju izbore unutar stranke, ali to je neozbiljno od njih jer i sami znaju da isključivo njih troje imaju pravo glasa na takvim izborima i da samim time takvi izbori ništa neće promijeniti. Stvarni izbori u kojem bi članovi odlučivali, doveli bi do njihovog pada s funkcija i zato sumnjam da bi iste dozvolili - objavio je Pernar.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
07:51 07.06.2019.

18.000 članova !? Gdje ih skupiše majko mila ??

RE
rerun
07:54 07.06.2019.

Samo u Hrvatskoj ovakav klaun ide u sabor dobro je netko rekao koliko smo mi glup narod da takvima dajemo glas da se odmah nadovežem isto kao i HDZ-u jednaki su uglavnom fujjjjjj

Avatar Le-Freak
Le-Freak
07:53 07.06.2019.

U Americi upravlja jedan covjek sa 330 miliuna stanovnika. Kako bi se po ovome medicinskom pomocniku trebao promjeniti taj sistem da se njemu svidi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije