Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Perković sve govori o sudstvu – ta je branša izborila neovisnost

Danas su suci neovisni. Za razliku od one devedesetih, današnja vlast im može mahati pištoljem na vodu
Objava 25. siječnja 2014. 3182 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 35
 • LeonardS:

  Nemože se gospođo novinarko tako pisati na osnovu par predmeta koji su eksponirani, pa svi ovi natpisi da sudstvo nije korumpirano ne bi smjeli vidjeti tisak. A ja tvrdim da je sudstvo i odvjetnici jedni od najvećih korumpiranih zajednica, daj ... prikaži još! bože da čestita manjina povuće sa sobom ovu lošiju večinu. Inaće moje skromno mišljenje je da je tu odlučila mama Angela...

  2 13:25 25. 1. 2014.
 • story:

  gospođo ivanka ,mediji su naša rakrana i naj sramnija trenutno struka a o neovisnosti suda je još rano govoriti kada imamo "slučaj mustač" razne nedodirljive političare koji su debelo omastili brk državnim novcem .te besramnu zloupotrebu abolicije koju sprovode upravo ... prikaži još! suci a da ne govorimo o neprocesuiranju pojedinih veleizdajničkih djela a koja su to vi kao sposobna novinarka istražite i objavite......

  13:43 25. 1. 2014.
 • crna vrana:

  Ova vladajuća garnitura je pokušala izigrati EU uhidbeni nalog donošenjem sramotnog lex-Perković i pokušajem donošenja još sramotnijih ustavnih promjena, ali je zbog prijetnje sankcijama Bruxellesa popustila. Sada toj istoj Kukuriku vlasti kolumnistica piše panegirik njihovoj navodnoj demokratičnosti i vjerodostojnosti. Bilo ... prikaži još!Bilo bi smiješno da ovaj novinarski spin nije tragični dokaz koliko daleko može ići prorežimsko novinarstvo u opravdavanju antieuropskog čina ove Vlade, koja je svega nekoliko dana pred punopravno članstvo pokušala izigrati vlastiti Pristupni ugovor s EU, a čiju je ratifikaciju Hrvatska skupo platila famoznim ”junctionom prema otprtom morju” i sukcesijom duga LB u (slovenskim ucjenama iskamčenim) sporazumima sa Slovenijom. Najžalosnije je što novinarka misli da je u ovoj kolumni pretencioznog naziva -Završna riječ, uvjerljiva. Ma hajte molim vas !

  12:34 25. 1. 2014.
 • KroničarHr:

  Toma, ovo vec postaje prljavo. Iz dana u dan, iz teksta u tekst na tako prizeman, neargumentiran i propagandisticki nacin pisati panagirike aktualnoj vlasti i SDP-u prije svega, je nedostojno bar donekle profesionalnoga medija, izrugivanje je razumu citatelja i sveopcoj ... prikaži još! javnosti. I ovdje po banalnom obrascu uzimas temu, naslovis je /pravosudje/ pa o njoj uopce ne pises, nego velicas SDP u odnosu na HDZ. To je posao sdpeovih propagandista, nacija je preumorna od usporedjivanja dvije posve pogubne garniture, a stvar se svodi na obrazac kojim su jugoslovenski komunisti hvalili svoju slobodoljubivost usporedjujuci se sa albanskim. Kakav je to analiticki pristup koji uzima jedinstvenim sedamdeset godina pravosudja?! Do nazad dvadeset godina pravosudje je bilo alatka komunisticke partije po definiciji, dakle nije ni bilo -pravosudje. Sramotan i otuzan ponovni pokusaj izjednacavanja neusporedivoga i amnestiranja jednoga zlocinackoga poretka. Uistinu su vasi radovi oko ove sramote hrvatske drzave sa izrucenjima uvreda profesionalnom novinarstvu.

  1 12:49 25. 1. 2014.
 • malasarma:

  Gospođo Toma, ćini mi se da ste zbog nečeg jako ljuti i frustrirani. Čitajući vaše tekstove očito je i zbog ćega.

  12:28 25. 1. 2014.
 • ameris:

  I kaže Toma " Odluka o izručenju Perkovića govori o neovisnosti pravosuđa u Hrvatskoj" .Ma svašta. Ova odluka n e govori ama baš ništa.Ulaskom u EU Hrvatska je takve i slične slučajeve stavila na čisto tehničku razinu..sviđalo se to nekome ... prikaži još!kome ili ne.Toma,što vam je činiti ? Izaći iz EU..jedina mogućnost !Počnite agitirati !

  13:33 25. 1. 2014.
 • golub:

  U Hrvatskoj nije problem neovisnosti sudstva već korumpiranosti i nezakonito postupanje sudaca kao da se vtratili u 1945.

  12:36 25. 1. 2014.
 • radilova kosa:

  Poštovani, tu neovisnost je, zahvaljujući pristupnim pregovorima, izborio HDZ, a kukurikavci su pod svaku cijenu to nastojali anulirati. Nisu uspjeli. Ne volim HDZ, ali ne pretjerujte, sličite Butkoviću.

  13:41 25. 1. 2014.
 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Kokosinjac jos nije uspio izmjeniti sudstvo, drzavno odvjetnistvo jeste njihovo,, no najavili su rekonstrukciju sudstva iducih par mjeseci . Ako uspiju , gotovo je i sa ovo malo neovisnosti .

  12:09 25. 1. 2014.
 • Rizlman:

  Moram priznati da sam već 20 godina pretplatnik Večernjeg lista, i da nikad, ali nikad u tih 20 godina nisam pročitao jedan ovakav pamflet koji je prepun laži, obmana, poluistina i iz kojeg se cijedi mržnja koja se jedva suzdržava. ... prikaži još! Ovgo bi se moglo čak i protumačiti kao kršenje članka 325 kaznenog zakona Republike Hrvatske, jer ovaj spin, kako se sucu koji je donio ovakvu presudu koja se novinarki očito ne sviđa "nije ništa dogodilo" može lako protumačiti i kao poziv da mu se nešto dogodi. Sramota!!

  16:51 25. 1. 2014.
 • Avatar Prosenjak
  Prosenjak:

  Druga teza na koju se ovdje želim obrušiti jest izmišljotina, potpuna laž, da je bivši predsjednik Vrhovnog suda Milan Vuković, poznat i po tome što je od jugoslavenskih vlasti branio Fra Jozu Zovka nakon ukazanja u Međugorju. Naime, sudac Vuković ... prikaži još!ć nikad u životu nije rekao da se ne u obrambenomn ratu ne može počiniti zločin. To nije izjava Milana Vukovića, to je Mesićeva interpretacija izjave Milana Vukovića, a koju sam iskopao iz arhive i koja glasi ovako: "Ostao sam iznenađen izjavom koju je u listu "Arkzin" u razgovoru izgovorio profesor filozofije Milan Kankrga: "Ovakva kakva sada jest, i kakvu većina hrvatskog naroda hoće, ova zemlja nema budućnosti. A to će ovaj narod platiti najskuplje što može." Ako takva katastrofična predviđanja budućnosti Hrvatske i hrvatskog naroda dovedemo u kontekst nužnosti reintegracije cijelokupnog hrvatskog teritorija pod pravno politički sustav Republike Hrvatske, postavlja se pitanje koji će hrvatski čovjek pod Damoklovim mačem spominjanja ratnih zločina u osobama branitelja Hrvatske države u domovinskom ratu, u slučaju eventualne potrebe stati pod zapovjedništvo akcije o reinegraciji. Vjerujem da oni koji ne mogu pravno uobličiti pojam agresije od pojma obrane isto tako ne mogu razlučiti pojam ratnog zločina od pojma obrane sadržanog u činu agresije. Osvajanja, ubijanja, etnička čišćenja, proganjanja nevinih ljudi, različita su sadržaja od obrane tih ljudi i zaštite nevinih. Pobuda, sadržaj i sam čin pravno je kvalificiran sasvim drugačije u činu obrane od onog koji može biti sadržan u činu osvajanja, agresije, napada, svega što je povezano s agresijom. Prema tome, trebalo bi govoriti o pravom sadržaju borbe Hrvatskog naroda, agresiji, a ne voluntaristički stavljati znak jednakosti između žrtve i agresora. ( Milan Vuković u intervjuu "Slobodnoj Dalmaciji" 28. ožujka 1995, godine.) Dakle, posve je jasno da je sudac Vuković govorio da se zločin počinjen u obrani ne može pravno kvalificirati kao zločin počinjen u agresiji, jer je to voluntarističko stavljanje znaka jednakosti između žrtve i agresora, i ja se s tim mišljenjem suca Vukovića, u kojem on baš nigdje ne spominje da Hrvati ne mogu počiniti zločin u obrambenom ratu, u potpunosti slažem. Dakle, riječ je o samo još jednom krivokletstvu Stjepana Mesića pred haškim sudom, koje je kasnije u medijima po teoremu Josepha Goebelsa ponovljeno milijun puta i nakon toga se servira kao gotova istina. Iako je riječ o najobičnijoj laži...

  17:10 25. 1. 2014.
 • Deleted user:

  gospođa je ko pesek zavezan za vrata kabineta g.milanovica...lol

  16:11 25. 1. 2014.
 • Avatar Prosenjak
  Prosenjak:

  Inače, što se tiče ove odluke Vrhovnog suda, a ako je istina ono što su prenijeli mediji, ta odluka je skandalozna. Dio odluke koji kaže da treba izručiti je u redu, i taj dio nije sporan, i baš zato što ... prikaži još! nije sporan takva odluka je donesena. Dakle, Mrčela je takvu odluku donio ne zato što želi nego zato što mora, jer je svjestan da je Hrvatska članica EU i da je europska komisija u toj EU malo jača institucija od Vlade RH. Ali kad je već morao donijeti takvu odluku, onda je u obrazloženju odluke, umjesto da se prikloni mišljenju suca Turudića koje u ovom kupusu od procesa bilo jedino ispravno, a to je da nije nastupila zastara, on zauzeo stav da zastara nije prepreka za izručenje, da bi se jučerašnja odluka njemačkog suda kojim se odbija izručenje nekog gospodarskog kriminalca upravo zato jer je nastupila zastara. Time je zapravo Vrhovni sud zauzeo stav da jest nastupila zastara, pa se samim time neće moći suditi u Hrvatskoj onima kojima bi trebalo suditi jer Stjepan Đureković nije jedini ubijeni emigrant, niti je Josip Perković jedini krivac za te stvari. I mislim da je to činjenica koja se ovdje želi sakriti ovim toobžnjim napadom na suca Mrčelu kojem bih ja osobno, kad bih bio vlast, zabranio rad u pravosuđu, i ne samo da ne bi mogao raditi kao sudac ili tužitelj, nego ne bi mogao raditi ni kao odvjetnik.

  17:33 25. 1. 2014.
 • Avatar EU afrodita
  EU afrodita:

  Što ova Toma još piskara po Večernjem?

  1 21:48 25. 1. 2014.
 • vbegic:

  Ova tzv. novinarka kao i do sada je u stvari prppagandistica branše koja je pokrala i opustošila Hrvatsku i nije ju željela ali je zajedničkom imovino stekla neovisnost financijsku, naravno toje ekipa iz Perkovićevih krugova, samo je on završio trenutno ... prikaži još! iza rešetaka. Vjerojatno će njegovi iskazi ići u smjeru zaštite ovih koji su ostali, da bi ga na sve moguće načine pokušali osloboditi. Da je kod nas novinarstvo slobodno istraživali bi malo i ove koji su ostali, koji su opasniji od Perkovića jer pod krinkom demokrata nanose štetu svima u Hrvatskoj . Kod nas su nedodirljivi Mesić, Linić, Milanović, Pusić 2x, Jakovina, Ostojići 3x, Pupavci, Opačić,Mrsić, Josipović sa svojim savjetnicima i oni koji su iza i uz njih i slične. Za većinu "novinarskih" glasovitih pera to su intelektualci vrlo širokih pogleda, ja bih rekao džepova

  19:15 25. 1. 2014.
 • Objektivno...:

  Gospođo Toma, ja mislim da bi vi kao dobro informirana novinarka ipak trebali znati gdje i koji suci piju kavu sa onima koji imaju vrijedne informacije što bi se isplatilo jeftino kupiti a usput ti informatori imaju na desetke full ... prikaži još! pansiona u Remetincu. Možda griješim, ali, nisam primjetila da o tome baš nešto pišete?

  15:18 25. 1. 2014.
 • Nadalinaaa:

  Nažalost, mediji još nisu izborili neovisnost. Zato Toma ima stalno istu zadaću hvaliti vladajuće.

  21:00 25. 1. 2014.
 • Avatar delminium
  delminium:

  naše sudstvo nije neovisno ako u zagrebu je ond au velikoj gorici poslušnici su zorana milanovića presuda mustaču plod je želje velikoga vođe

  20:21 25. 1. 2014.
 • Objektivno...:

  Gđa. Toma je zasigurno novinarka koja zahvaljujući članu šire obitelji zna podosta što se događa u hravtskom pravosuđu iznad i ispod stola. Donedavno suci su bili ne 70% kako je netko napisao, nego 100% odraz želja politike. Imenovalo ih je ... prikaži još!je DSV čije članove je birao Županijski pa poslije zastupnički dom Sabora. A u saboru ne sjede sveci nego - političari! Dakle, Marko Marković ili Janko Janković koji su slučajno pravnici nešto zabrljaju u biografiji... Političar mu kaže: Marko, Janko... prijavi se na oglas a moje je da te DSV imenuje. Ali pazi,... znaš kako onda treba suditi kad te ja nazovem za XY Zanima me koji sudac nije pristao na takvu objektivno moguću ponudu? Pred njim je pravosudna karijera, a žrtve presuda se mogu žaliti sve do Strasbourga. Političar kad mu zatreba samo nazove pravog suca koji dijeli predmete i kaže: Čuj.... S druge strane žice: Sve već znam... sudit će taj i taj I tom krugu nema kraja dok USKOK ne počne prisluškivati i takve razgovore i zatvarati i takve suce. Bit će da je sudac Mrčela ipak bio žrtva tadašnje politike jer ga tek sada vidim u aktualnom sastavu DSV

  09:06 26. 1. 2014.
 • Deleted user:

  ''Perković sve govori o sudstvu – ta je branša izborila neovisnost'' --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Toma sve govori o novinarstvu - ta je branša i dalje podguzna muha politike.

  18:39 26. 1. 2014.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.