Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon presude

Perišić u Beogradu: Borio sam se protiv totalitarnog režima

Momčilo Perišić (1)
Reuters/Pixsell
01.03.2013.
u 14:00

Dodao je i da je njegova oslobađajuća presuda skroman doprinos da Srbija dobije mjesto koje joj pripada u međunarodnoj zajednici i da se s nje skine anatema kada se radi o kršenju običaja rata.

BEOGRAD – Poslije oslobađajuće presude Žalbenog vijeća suda u Haagu nekadašnji general JNA Momčilo Perišić sletio je danas u beogradsku zračnu luku kao slobodan čovjek.

- Na frontu sam branio čast naroda i živote svojih suboraca, poslije toga sam se s demokratskim snagama borio protiv totalitarnog režima, a u Haagu sam branio svoju čast. Ovo je dokaz da uporan, istrajan i pismen general može pobijediti na više frontova, rekao je Perišić odmah nakon slijetanja u Beograd.

Dodao je i da je njegova oslobađajuća presuda skroman doprinos da Srbija dobije mjesto koje joj pripada u međunarodnoj zajednici i da se s nje skine anatema kada se radi o kršenju običaja rata. Iako se okupio veliki broj novinara Perišić nije htio odgovarati na novinarska pitanja rekavši da ga čeka obitelj i da će biti vremena za viđenje s medijima. 

>> Haag oslobodio Momčila Perišića Matić: Moramo poštovati odluku

Ključne riječi

Komentara 13

SA
Savjest
15:36 01.03.2013.

i Haaški sud osjeća svjetsku financijsku krizu pa oslobađajućim presudama preostalim okrivljenicima skraćuje vrijeme svog trajanja i smanjuje troškove svog rada. Sad svi mogu biti jednako zadovoljni ili jednako nezadovoljni radom tog suda, a i to je jedan, ma da ne najbolji, put prema pomirenju!

TR
trolokva
17:08 01.03.2013.

ovo nas moze samo jos vise ojacati u nasim uvjerenjima,da postanemo jos svijesnij da se domovina brani na svakom koraku,jos odlucniji i jaci da svoje branimo. jer ocito je da srbende nece odustati nikada.

DE
Dejan1000
14:51 01.03.2013.

Njegovo oslobadjanje je vrijedjanje svih zrtava koji su stradali od velikosrpske agresije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije