Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJU NASTAVAK OTPORA

Pentagon: U Ukrajini je poginulo 2000 do 4000 ruskih vojnika

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.03.2022.
u 19:27

Haines je rekla da obavještajni analitičari nisu primijetili promjene u ruskom nuklearnom položaju osim onoga što je zapaženo tijekom prethodnih međunarodnih kriza.

Američki dužnosnici procijenili su u utorak da je u Ukrajini od početka ruske invazije poginulo između "2000 i 4000" ruskih vojnika, no da bi predsjednik Vladimir Putin mogao pojačati napade unatoč vojnim neuspjesima i ekonomskim tegobama koje proizlaze iz međunarodnih sankcija, prenose agencije.

Govoreći pred kongresnim odborom, general pukovnik Scott Berrier, ravnatelj Obrambeno-obavještajne agencije, rekao je da tu okvirnu procjenu o broju mrtvih ruskih vojnika treba uzeti s oprezom jer se temelji na više izvora. Rusko ministarstvo obrane objavilo je 2. ožujka da je u Ukrajini poginulo 498 ruskih vojnika

VIDEO: Tko je zapravo Vladimir Putin? Hrvatski psiholog napravio njegov detaljni profil

"Naši analitičari procjenjuju da je malo vjerojatno da Putina odvrate neuspjesi i da će umjesto toga doći do eskalacije", rekla je direktorica Nacionalne obavještajne službe Avril Haines. S tako visokim tenzijama, uvijek postoji potencijal za "neplaniranu eskalaciju", dodala je Haines na istom sastanku pred kongresnim odborom.

Haines je rekla da obavještajni analitičari nisu primijetili promjene u ruskom nuklearnom položaju osim onoga što je zapaženo tijekom prethodnih međunarodnih kriza.

Rat u Ukrajini
1/47

William Burns, direktor Središnje obavještajne agencije, također je potvrdio procjenu Avril Haines da je malo vjerojatno da se Rusija povuče. "Mislim da je Putin sada bijesan i frustriran. Vjerojatno će uložiti više napora i slomiti ukrajinsku vojsku s malo obzira prema civilnim žrtvama", rekao je Burns.

SAD je podijelio "značajne obavještajne informacije" s Ukrajinom, rekao je Burns.

Burns je rekao da on i CIA analitičari ne vide kako Putin može postići cilj zauzimanja Kijeva i zamjene vlade predsjednika Volodimira Zelenskija promoskovskim marionetskim vodstvom.

"Ne vidim kako može postići takav cilj i gdje to vodi. Vjerujem da će u sljedećih nekoliko ružnih tjedana udvostručiti ulog... s malo obzira prema civilnim žrtvama", rekao je Burns odboru.

Burns je, međutim, istaknuo da je "apsolutno uvjeren" da će Ukrajinci nastaviti pružati otpor "učinkovito i odlučno".

Pročitajte OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Rusi najavili otvaranje koridora za evakuaciju civila u više gradova. Ukrajinci: To je potpuno nemoralna priča.

 

Komentara 10

Avatar Behemot
Behemot
21:25 08.03.2022.

Slobodni svijet u biti znači konzumerizam i potrošače ispranih mozgova koji kupuju Adidas tenisice za 1.500 kn a proizvodnja istih je 50 kn. Sankcije mogu samo zemlju ojačati. Rusija se nakon sankcija 2014. preporodila, pokrenuli su svoju proizvodnju hrane, godišnje štedjeli 100 milijardi $. Sa novim krugom sankcija će Rusi otići prvi na Mars dok će 40 milijuna Amerikanaca kopati po smeću da se prehrani.

TA
TaxiTeheran
14:12 09.03.2022.

Objektivna procjena.

DU
Deleted user
09:58 09.03.2022.

Laz ,ubijeno je najmanje 14tisuca cak i puno vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije