Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Šutio je o tome'

Penavin zamjenik prozvao Ćurčića da je 1991. bio na Ovčari

Marijan Pavliček
Foto: Branimir Bradarić
11.09.2018.
u 11:33

– Je li Ćurčić počinio kakvo kazneno djelo ili nije, na institucijama je da odluče, no žalosno je da je 20 godina šutio o tome – rekao je Pavliček.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček, inače predsjednik Hrvatske konzervativne stranke, ističe kako podržava inicijativu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave za organiziranje mirnog prosvjeda u Vukovaru kojim se želi upozoriti na neprocesuiranje ratnih zločina u Vukovaru i neriješene sudbine nestalih iz Domovinskoga rata.

– Za razliku od ostatka Hrvatske, Vukovar i njegovi stanovnici i dalje žive u paralelnom svijetu, gdje još uvijek na istom mjestu žive žrtve i zločinci. Upravo radi budućeg istinskog suživota nužno je procesuirati sve one koji su tijekom Domovinskog rata sudjelovali u zločinima protiv nedužnog civilnog stanovništva – naveo je Pavliček i dodao:

– Dužan sam se osvrnuti i na izjave vukovarskog SDSS-a o srpskim žrtvama tijekom Domovinskog rata. Zločin nikada nije poznavao nacionalnost i svaki zločin je za osudu, no zadnji koji bi se po ovom pitanju trebali očitovati su upravo čelni ljudi SDSS-a s obzirom na to da upravo u njihovim redovima i to na najistaknutijim političkim funkcijama sjede pojedinci koji očigledno imaju određena saznanja o stradanjima Hrvata u Vukovaru. Jedan od njih je i aktualni dožupan Vukovarsko-srijemski Đorđe Ćurčić, koji je osobno nakon pada Vukovara bio na Ovčari te je zbog toga i bio na obavijesnim razgovorima pred nadležnim tijelima.

– Je li on počinio kakvo kazneno djelo ili nije, na institucijama je da odluče, no žalosno je da je Ćurčić, iako već treći mandat obnaša dužnost dožupana, 20 godina šutio o tome – nastavio je Pavliček i zaključio:

– Takvih i sličnih primjera u gradu Vukovaru ima jako mnogo, stoga je krajnje vrijeme da se kazne krivci, upravo kako bi se mlađi naraštaji mogli okrenuti k budućnosti te zajedničkoj izgradnji boljeg i kvalitetnijeg života u gradu Vukovaru – navodi Pavliček.

Marijan Pavliček
1/4

 

Komentara 22

Avatar navijač
navijač
12:38 11.09.2018.

Dožupan. Sačuvaj bože, pitanje je tko je u stvari i župan i onaj tko ga je predložio za tu funkciju. Za Čurčića je jasno.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:37 11.09.2018.

Vrijeme je da se odradi i ova tema nakon toliko godina. Nadam se da ovo pravosudje nece zataskavati i ostavljati u ladicama poput SDP i Mostovog, nadam se da nisu isti. Dr. Tudjman jest abolirao srpske pobunjenike ali nikad zlocince, stoji dokumentirano.

DU
Deleted user
13:42 11.09.2018.

dožupan Ćurčić ... pa tko ga imenovana za dožupana tri mandata ... u čemu je tajna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije