Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija Domovinskog pokreta

Penava: Pozivam Plenkovića i Stožer da pojasne kuda nas to vode s ovom politikom

Ivan Penava
Branimir Bradarić
15.11.2021.
u 16:27

Prokomentirao je i ovotjednu Kolonu sjećanja rekavši kako poziva sve koji žele da budu dio kolone, a da oni koji ne mogu toga dana doći u Vukovar da u svome gradu ili svome stanu zapale lampion u spomen na ubijene i nestale Vukovarce

Na današnjoj konferenciji za novinare Domovinskog pokreta, na kojoj je bilo riječi o mjerama nacionalnog Stožera, predsjednik stranke Ivan Penava rekao je kako je dugogodišnja kriza upravljanja Hrvatskom razbuktala se u pandemijskom periodu kao i da se ona približila kritičnoj točki pada u socijalni kaos. Po riječima Penave nesuvisle i politički motivirane odluke Stožera dovele do toga da se ljude dijeli na cijepljene i  necijepljene te da je to zadnje što Hrvatskoj treba.

- Domovinski pokret se zalaže za slobodu odluka svih građana što uostalom kaže i Ustav RH. Oni koji žele iz bilo kog razloga da se cijepe to treba i omogućiti, ali isto trebamo znati i da imamo i dio populacije koji se iz raznih razloga odbijaju cijepiti. Nepromišljeni potezi i političke izjave dovele su do toga da se na necijepljene gleda kao nižu klasu i kojima se prijeti. Dovode se radi toga u podređeni položaj. Stoga izražavam solidarnost sa svima onima koji se na legitimne načine suprotstavljaju nasilnom cijepljenu, rekao je Penava.

Dodao je kako je svima poznato da cjepiva ne sprječavaju širenje virusa te da poručuje Vladi i Stožeru da ne stvaraju paniku među građanima nego da jačaj tehničke i ljudske kapacitete kako bi svaki naš građanin, bio cijepljen ili necijepljen, dobio najbolju moguću medicinsku skrb.

- Pozivam premijera Plenkovića i Stožer da pojasne kuda nas to vode s ovom politikom i neka se očituju o pitanju svojih stremljena i ciljeva i osuđuju ili se misle postaviti jednako kao premijer države Viktorija u Australiji koji otvoreno prijeti necijepljenima da će im uništiti život, istakao je Penava.

Prokomentirao je i ovotjednu Kolonu sjećanja rekavši kako poziva sve koji žele da budu dio kolone, a da oni koji ne mogu toga dana doći u Vukovar da u svome gradu ili svome stanu zapale lampion u spomen na ubijene i nestale Vukovarce.

Govoreći o cijepljenju i uvođenima covid potvrda potpredsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić pozvao je i Hrvatsku da se pridržava Rezolucije Vijeća Europe. I one j pozvao sve institucije da svima koji žele da se cijepe to i omoguće ali i da ne prisiljavaju na cijepljene one koji iz bilo kojeg razloga ne žele da se cijepe. Istakao je i da svi testovi za cijepljene moraju biti besplatni za građane postavljajući pitanje zašto onda građani plaćaju zdravstveno osiguranje.  

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić rekao je kako se sve mjere, koje se donose ovih dana i sprječavaju normalan život građana, moraju donositi u Hrvatskom saboru i to 2/3 većinom. Govorio je i o nekim izjavama oko kolone sjećanja rekavši kako Vukovar i Vukovarci neće dozvoliti da se obilježavanje stradanja grada pretvori u manji seoski kirbaj kako su to, kako je rekao, napravili vladajući u Kninu.   

- U Kninu je se 5. kolovoza okupljalo i po 100.000 ljudi, a sada je to manji seoski kirbaj u Slavoniji. U Vukovaru je proliveno previše krvi da bi se to dozvolilo tako da niti jedna Vlada ili briselski ćato to neće moći izbrisati, istakao je Mlinarić.

VIDEO Pogled iz zraka na vodotoranj - simbol Vukovara

Komentara 7

KA
kažemja
17:37 15.11.2021.

Ti su mi najjači, ono kad bivši hadezeovac proziva HDZ!!! Isto kad bivši alkoholičari pljuju po alkoholičarima.

VO
volimnju
22:03 15.11.2021.

penava, napravi u vukovaru isto što su napravili bulj i petrina

Avatar Asterix
Asterix
18:11 15.11.2021.

Plenki mi nije drag ali pored tebe može biti miran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije