Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićenje u Negoslavcima

Penava: Krivi ste vi koji poklanjate glasove onima koji nisu bili u stanju donijeti pravdu

Vukovar: Ivan Penava i Marina Sekulić o podacima turističke sezone u 2019.godini
Dubravka Petric/PIXSELL
08.10.2020.
u 14:40

Penava je podsjetio kako se 13. listopada navršavaju dvije godine od prosvjeda koji je organizirao u Vukovaru, a gdje je progovoreno o neradu državnih institucija kada je riječ o istragama ratnih zločina, kao i da će uskoro 18. studeni kada se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Dan poslije uhićenja u Negoslavcima na sva ta događanja reagirao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji kaže kako pozdravlja svaki napor koji je pridonio uhićenjima, ali i kako mu je sumnjivo vrijeme uhićenja. Podsjetio je kako se 13. listopada navršavaju dvije godine od prosvjeda koji je on organizirao u Vukovaru, a gdje je progovoreno o neradu državnih institucija kada je riječ o istragama ratnih zločina, kao i da će uskoro 18. studeni kada se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

– Sve to je zapravo apsolutna manipulacija u prostoru jer su meritorne jedino pravomoćne presude i godine zatvora, a tu se nismo pomaknuli ni za pedalj. I reakcije iz koalicije, gdje se ide na niveliranje, kompenzacije i vaše i naše, pokazuju kako oni ljudski život ne prihvaćaju kao vrijednost – rekao je Penava.

Kazao je i kako je u međuvremenu preminuo i Bariša Ivančić, čije je iskustvo bilo prikazano na prosvjedu i kada je govorio kako je preživio pokušaj klanja, a koji nije dočekao pravdu. Postavio je i pitanje što Bariši Ivančiću i njemu sličnima vrijede ta uhićenja kada ih je napustio sustav države koji je omogućio da preminu bez pravde i osjećaja da država stoji iza njih. Prema riječima Penave, umjesto toga oni su ostavljeni i prepušteni sami sebi.   

– Za sve to ne krivim Andreja Plenkovića niti bilo koga drugoga, što bih svakako radio prije nekoliko godina. Sada krivim sve one licemjere koji su izašli na izbore i glasali za ljude koji ne rješavaju te situacije. Svi vi ste krivi jer poklanjate glasove onima koji nisu bili u stanju donijeti pravdu Bariši Ivančiću i drugima. Svima vama hvala i neka vam bude na savjesti – rekao je Penava.

Kazao je i kako osuđuje sve zločine bez obzira na to tko ih je počinio, ali i da su ga sve ove godine naučile kako je hrvatska politika beskrupulozna, neljudska i bez emocija te da je to pokazano više puta.

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar jambo
jambo
14:48 08.10.2020.

S tim prosvjedom je zapoceo rusiti Kolindu i podjelio branitelje , Klempo Klempavi, UHLJEB.

DA
Darkhorse02
15:41 08.10.2020.

Dok su neki od nas ulazili u Knin i lomili četničku bandu ti si Penava veslao na vojnim igrama. To je tvoj doprinos modernoj hrvatskoj državi, a sad bi da nas prozivaš. Neće ići.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
15:33 08.10.2020.

Prodao Vukovar, mislio postati Skorin ministar, postao Skorina narikača🤩🤗

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije