Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43 njih za oslobađanje

Pelosi osudila 'kukavičku skupinu republikanaca' za oslobađanje Trumpa

Senate impeachment trial of former President Donald J. Trump.
Foto: Rod Lamkey - CNP/DPA/PIXSELL
1/3
14.02.2021.
u 07:32

Za proglašenje Trumpa krivim glasalo je 57, a za oslobađanje krivnje 43 senatora

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi osudila je u subotu senatore koji su omogućili oslobađanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa kao "kukavičku skupinu republikanaca".

Senat SAD-a u subotu je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa oslobodio optužbe za poticanje na pobunu i smrtonosni napad njegovih pristaša na Kapitol, sjedište američkog Kongresa.

Za proglašenje Trumpa krivim glasalo je 57, a za oslobađanje krivnje 43 senatora, no za osudu je bila potrebna dvotrećinska većina od 100 senatora, odnosno 67 senatora.

VIDEO Nacionalna garda u Washingtonu uspostavlja kontrolu nad prosvjednicima

Pelosi je optužila lidera republikanaca u Senatu Mitcha McConnella jer nije dopustio da se Senatu dostavi optužnica za opoziv dok je Trump još bio u Bijeloj kući.

McConnell je glasao da se Trump oslobodi optužbi, a nakon glasanja je izjavio kako nema sumnje da je Tramp "praktično i moralno odgovoran" za napade jer su ljudi koji su upali u zgradu Kongresa vjerovali  da postupaju prema željama i uputama svog predsjednika.

Ključne riječi

Komentara 12

JO
jorgen
10:26 14.02.2021.

Izgleda da 'Demokratima' najteže pada - demokracija. Nikako se ne mogu pomiriti s činjenicama nego traže nove razloge za sukobe, nemire, kaos. Pravi jahači apokalipse. Usput, hoće li sa istim žarom procesuirati Harris koja je poticala paljenje i pljačkanje ulica američkih gradova pozivajući na plaćanje kazni za razbijače, pljačkaše i ubojice?

GA
gazimestan
09:58 14.02.2021.

Interesantno je da kod: komunista/demokrata/socijalista uvijek svi glasaju isto (o cemo se glasuje nebitno, svi misle glavom svoga dragog vodje), kod republikanaca nije tako, oni vise puta glasaju po svojoj savjesti za ili protiv svoje stranke - nebitno, kod komunistaa to je nemoguce i iskljuceno.

Avatar kenshi
kenshi
17:49 14.02.2021.

Pelosi je histerična baba koja širi govor mržnje protiv neistomišljenika i ništa više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije