Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Pekingu

Zbog električnog bicikla: u požaru poginulo 5 osoba

Požar u Pekingu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.12.2017.
u 07:17

Pekinška vatrogasna služba navela je u kratkom priopćenju da je požar u naselju Baiqiangzi prouzročio električni bicikl

U požaru u južnoj četvrti Pekinga, u srijedu ujutro, poginulo je pet osoba, dok je osmero ljudi ozlijeđeno i to samo nekoliko tjedana nakon što je također u velikom požaru u Pekingu život izgubilo 19 osoba, izvijestio je Reuters. 

Pekinška vatrogasna služba navela je u kratkom priopćenju da je požar u naselju Baiqiangzi prouzročio električni bicikl

Požar u Pekingu
1/14

Požar se dogodio unatoč tome što su pekinške gradske vlasti pokrenule 40-dnevnu kampanju s ciljem povećanja sigurnosti u zgradama, a nakon što je požar 18. studenoga, također u južnom dijelu grada, u četvrti Dasing, usmrtio 19 osoba, dok je osam bilo ozlijeđeno. Uglavnom se radilo o radnicima migrantima.

Tragedija se dogodila u vrijeme pokretanja kampanje uljepšavanja centra Pekinga odnosno plana da se  zatvore brojne trgovine i poslovni prostori koji "ugrožavaju" ljepotu grada. S druge su strane protivnici te inicijative naglašavali  da je cilj kampanje otjerati radnike iz unutrašnjosti na periferiju Pekinga.  

Inače, zbog nepoštivanja propisa o sigurnosti objekata požari u Kini  često su na naslovnicama svjetskih medija.

Pogledajte i video skrivenih lokacija na Google Mapsu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije