Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomno isplaniran napad

'Ugledao sam dim kako suklja i skamenio se od straha'

Izgorjela dva automobila
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
06.12.2017.
u 20:52

Majka Krešimira Antolića samo je kratko rekla: “Pitajte policiju sve što vas zanima, ja ne bih ništa govorila jer ništa i ne znam...”

Nisam se još bio ni pošteno probudio, ležao sam u krevetu u pidžami kad sam čuo nekakvu buku ispred zgrade. Pogledao sam kroz prozor, ugledao dim kako suklja u zrak i skamenio se od straha. Nakon nekoliko trenutaka, kada sam se pribrao, istrčao sam iz zgrade, iz svog automobila koji je bio parkiran blizu Antolićeva izvadio protupožarni aparat i krenuo gasiti vatru. Nije baš previše pomoglo, da budem iskren – rekao nam je predstavnik stanara zgrade u Rujanskoj ulici 9 na zagrebačkim Vrbanima gdje je u srijedu oko 5.30 sati planuo Golf IV sisačkih registracija u vlasništvu Krešimira Antolića (45), člana uprave i direktora za sigurnost GNK Dinamo.

“Dva idiota i kukavičluk”

Da nije riječ o pukoj slučajnosti, nego pomno isplaniranom napadu, potvrdilo se u srijedu malo iza podneva nakon što je završio policijski očevid kojim je utvrđeno da je požar na Antolićevom automobilu netko podmetnuo.

– Taj stari Golf uopće nije vozio Krešo, nego njegov mlađi brat Tomislav, tako da su te budale koje su podmetnule požar više štete napravile njemu i gospođi čiji je automobil bio parkiran odmah do Golfa. I Golf i Citroën potpuno su izgorjeli, sad su samo za staro željezo. Što da vatrogasci nisu došli tako brzo, moglo je izgorjeti još par automobila ili, ne daj Bože, i zgrada. Nije da ikako opravdavam ovako nešto, ali ako su doista već htjeli poslati poruku, mogli su mu probušiti gume i tako onda ne bi naštetili nikom drugom – smatra jedan od revoltiranih stanara Rujanske 9. U istom ulazu inače žive roditelji Krešimira Antolića koji u srijedu nisu željeli razgovarati s novinarima. Njegova majka samo je kratko rekla: “Pitajte policiju sve što vas zanima, ja ne bih ništa govorila jer ništa i ne znam.” Prije nego što je zatvorila ulazna vrata stana, kratko je potvrdila kako ni ona, a koliko zna, ni njezini sinovi ranije nisu dobivali nikakve prijetnje. Međutim, ovaj napad samo je jedan u nizu na čelnike Dinama i ljude povezane s vrhom Hrvatskog nogometnog saveza. Tako je prije dvije godine na odmorištu Zir napadnuta delegacija HNS-a u kojoj je bio i Niko Kovač, prošle godine u Stobreču je pretučen sudac Bruno Marić, Zdravko Mamić u lipnju je dobio udarac šakom u glavu zbog kojeg je izgubio svijest i pao u more, a u kolovozu je Dinamov savjetnik u okolici Tomislavgrada hicem iz pištolja ranjen u nogu. Sve je kulminiralo sredinom rujna kad je trener Dinama Mario Cvitanović brutalno pretučen pred zgradom u kojoj živi, a u napadu mu je slomljena ruka. Iako Krešimir Antolić u srijedu nije bio raspoložen za komentare, nakon što je Cvitanović pretučen, dao je jednu značajnu izjavu.

– Činjenica je da su dva idiota zamaskirana podmuklo i kukavički iz zasjede napala Marija Cvitanovića i o tome više ne želim ništa reći, a policija taj slučaj može lako riješiti. Policijska uprava zagrebačka najbolja je u državi i nema sumnje da će sve napraviti kako bi otkrila napadače – kazao je tada Antolić.

Iz policije prešao u Dinamo

A šef sigurnosti Dinama to zna i iz prve ruke jer je i sam bivši policajac koji je do 2015. godine bio načelnik Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke. Ipak, policija do danas nije uspjela otkriti tko su bili napadači koji su palicama premlatili Marija Cvitanovića.

– Iako se sve može relativno lako riješiti, ja se bojim da netko iz sustava namjerno ne želi riješiti ovaj slučaj, kao što su ostali neriješeni i brojni ostali slučajevi – kazao je tada Krešimir Antolić.  

Izgorjela dva automobila
1/17
 

Komentara 5

BR
Brandfackel2
21:11 06.12.2017.

Da je netko Pupovcu toljagom slomio ruku, iza leđa onesvjestio Jovanovića ili verbalno napao Pusićku "demokrati" bi se propeli na zadnje noge i u nekoliko minuta otkrili, uhitili i procesuirali počinitelje. Hrvatska je duboko kontaminirana država u kojoj jugokomunistički šljam vlada politikom, pravosuđem, medijima i svim ostalim bitnijim segmentima društva. Hrvatski nogometni savez i Dinamo su jedni od posljednjih bastiona u koju se jugokomunistička gamad nije presudno infiltrirala, zato su im trn u oku. Pamtite li uopće i jedan dan od posljednjih stotinu dana da ovi "mainstream" mediji nisu objavili barem jedan balegarski članak protiv hrvatske svetinje?!

KT
Kolo_Tg
20:59 06.12.2017.

Huligani se vode mišlju kad ne moze mafiji nista vlast, represivni aparat i sud mozemo mi. E sad da li je ovo mafija ili nije ne znam, moze li tko ili ne nek svako prosudi sam ... ali pucaju uu noge kao na siciliji, trenera lupaju kolcem po glavi, ovom pale aute.

IK
Ikonoklast
21:25 06.12.2017.

Ma to su Pupovac i Ostoja osobno zapalili, ne samo da se mogao plamen dobaciti do zgrade nego je moglo izgoriti pola Zagreba, a mozda i kontinenta. Smeta Pupovcu tolika kolicina postenja i hrvatstva u dinamu da jednostavno nisu moglili od objesti to izdrzati pa su zapalili golfa. A Jovanovic im je dao sibicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije