Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog imenovanja uprava

Grbin prijavio Butkovića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
01.06.2016.
u 14:33

Butković nije poštovao odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Time je doveo u situaciju da su novoizabrane uprave temeljem Zakona o trgovačkim društvima ništavne, a to znači da će biti velikih problema s donošenjem i provođenjem odluka takvih uprava, poručio je Grbin

SDP-ov zastupnik Peđa Grbin prijavio je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića zbog imenovanja uprava u trgovačkim društvima bez prethodne suglasnosti Vlade.

Podsjetimo, Butković je ovih dana donio odluku o smjeni i postavljanju nove uprave u HAC-u, Hrvatskim cestama, HŽ infrastrukturi te Odašiljačima i vezama. U Ministarstvu su objasnili kako s novoimenovanima nisu sklopljeni menadžerski ugovori te da će dužnost obavljati do izbora novih čelnika preko javnih natječaja.

– Prijavio sam ministra Povjerenstvu zato što je tijekom ponedjeljka i utorka svojim postupanjem kao predstavnik RH u skupštinama niza trgovačkih društava kao što su HŽ i HAC odlučivao o smjenama i izborima novih uprava, a da nije poštovao odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa, konkretno, odredbe članka 15. Zakona. Time je doveo u situaciju da su novoizabrane uprave temeljem Zakona o trgovačkim društvima ništavne, a to znači da će biti velikih problema s donošenjem i provođenjem odluka takvih uprava. Time je doveo sve te tvrtke u izuzetno nepovoljnu situaciju i njima zbog toga prijeti nenadoknadiva šteta – poručio je Grbin.

>>SDP traži hitnu raspravu o privatizaciji trgovačkih društava u vlasništvu države

Komentara 27

DU
Deleted user
14:42 01.06.2016.

Komunisti bi hapsili zatvarali mučili ubijali samo neka netko dirne u partiju

MI
Mimizo
14:51 01.06.2016.

peđa srbin

DE
dernek
15:01 01.06.2016.

A oni su posmjenjivali sve sto se moglo smijeniti cak i recepcionare po hotelima koji su oni huskatori provokatori sumari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije