Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

SDP traži hitnu raspravu o privatizaciji trgovačkih društava u vlasništvu države

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/14
19.05.2016.
u 12:53

SDP-ov Peđa Grbin objasnio je kako njega stranka želi da Sabor otvori raspravu i nakon nje predloži zaključke o postupcima Vlade koji se tiču privatizacije.

Klub zastupnika SDP-a u uputio je danas predsjedniku Sabora zahtjev za dopunu dnevnog reda jer žele raspravljati o privatizaciji trgovačkih društava u vlasništvu RH.

SDP-ov Peđa Grbin objasnio je kako njega stranka želi da Sabor otvori raspravu i nakon nje predloži zaključke o postupcima Vlade koji se tiču privatizacije.

– Kao što vam je poznato, Vlada je odlučila pokrenuti postupak privatizacije niza iznimno važnih trgovačkih društava u vlasništvu RH na telefonskoj sjednici, bez javne rasprave, mimo bilo kakvog savjetovanja s javnošću. S obzirom da Vlada ne želi da se o tome javno govori, SDP to želi i pokrenuli smo postupak da se o tome raspravlja u Saboru – pojasnio je Grbin. Kada će se ova točka raspraviti ovisi o HDZ-u i predsjedniku Sabora, dodao je Grbin.

– Ovisno o tome koliko žele transparentno informirati javnost o tome što čine, ovisit će i njihova odluka o tome kad će se raspravljati. Mi mislimo da bi trebalo hitno, ali Bože moj, predsjednik Sabora i HDZ odlučit će kada će se o tome govoriti – zaključio je Peđa Grbin.

>> Orešković je kao i premijer Indije − usmjeren prema industriji

Komentara 8

NA
Nadalinaaa
13:16 19.05.2016.

Priča se da SDP traži i hitnu raspravu i o kriminalnoj sabotaži s migovima, o izvješću Državne revizije o manjku od 16.5 milijardi kn u DUUDI-ju, aferi Pismohrana servis, o gubitku 1,2 milijarde kn iz EU fondova, itd... Želimo javne rasprave!

Avatar Baroudeur
Baroudeur
14:39 19.05.2016.

Cijelu Hrvatsku treba privatizirati jer ova politika :" crno...bijelo ili bijelo crno..." ne vodi nikuda. Jedna magla skiva buducu maglu!

ZH
zvrc.hr
13:17 19.05.2016.

Konačno da se kreće s privatizacijom. Najbolje kroz javne ponude dionica (IPO) hrvatskim građanima i hrvatskim mirovinskim fondovima. Tako će ostat u hrvatskim rukama, a država će doći do novca kojim će krpat deficit kako više ne bi plaćala visoke kamate inozemnim vjerovnicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije