Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOTIRALI ADEMIJEVU PROMOCIJU

Pavković o drami u Generalskom zboru: Podnio sam tužbu protiv generala Krešića

Zagreb: Branitelji na konferenciji s temom huljenja Domovinskog rata
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
13.10.2022.
u 08:35

Predsjednik HGZ-a umirovljeni general Marinko Krešić izjavio je da to nije učinjeno zbog Ademija, nego zbog predsjednika UHBDR91. Mladena Pavkovića. No prozvani Pavković kaže pak da im je dopredsjednik HGZ-a Ljubo Ćesić Rojs i pismeno potvrdio da se dodjela nagrade Ademiju može održati u prostorijama HGZ-a.

Umjesto u prostorijama Hrvatskoga generalskog zbora (HGZ), kako je bilo najavljeno, dodjela nagrade umirovljenom generalu Rahimu Ademiju za knjigu godine održana je u knjižnici. Potom je general, revoltiran, napustio Hrvatski generalski zbor jer je Upravni odbor zabranio da mu se u njihovim službenim prostorijama uruči Velika zlatna plaketa "Bili smo prvi kad je trebalo", koju dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91.

Predsjednik HGZ-a umirovljeni general Marinko Krešić izjavio je da to nije učinjeno zbog Ademija, nego zbog predsjednika UHBDR91. Mladena Pavkovića. No prozvani Pavković kaže pak da im je dopredsjednik HGZ-a Ljubo Ćesić Rojs i pismeno potvrdio da se dodjela nagrade Ademiju može održati u prostorijama HGZ-a.

– Za dva, tri dana dolazi do nekakvog sastanka u HGZ-u na kojem su, prema našim informacijama, pojedini generali vrlo oštro pljuvali po knjizi svoga člana, a riječ je o onima za koje je Ademi pisao da su bili lažni svjedoci u njegovu progonu u Haagu i na hrvatskim sudovima. Njima su se pridružila još dva, tri člana iz samo njima znanih razloga – kaže nam Pavković i dodaje kako je jedan portal objavio da su na tom sastanku pojedini generali s mržnjom raspravljali isključivo o knjizi generala Ademija.

– Kad je Ademi sve to saznao, već drugi dan rekao mi je da u tom društvu nema što tražiti, jer je manji dio preuzeo kormilo udruge. General je kasnije u više navrata istaknuo da su bacali blato samo na njega, kao da je četnički general, a ne i na mene i moju udrugu – podsjeća Pavković i dodaje: – Tko su oni da svom članu, jednom junaku Domovinskog rata kakav je Ademi, ne dopuste da tamo održi predstavljanje? Priznanje koje je dobio od UHBDR91., odnosno hrvatskih branitelja, kako je i sam rekao, više mu znači nego da su mu dali pola milijuna eura.

Pavkovićeva udruga pronašla je novi prostor za svečanu dodjelu priznanja generalu Ademiju, a tada general Krešić "odjednom okreće ploču i počne javno napadati mene", kaže Pavković i objašnjava: – Izjavio je da sam "osuđen na tri godine zatvora za silovanje maloljetnice!" Čuo sam mnoge laži i podmetanja o sebi, ali takvu gnjusnu laž, kao da je iz doba Mustača i Perkovića, nisam. Podnio sam tužbu i Krešić će na sudu morati obrazložiti tu svinjariju, jer takva optužba, a još manje presuda postoji jedino u njegovoj glavi i glavi nekih njegovih suradnika.

Pavković tvrdi da on nije od HGZ-a unajmljivao dvoranu, već je to tražio general Ademi.

– I vrapcima na grani jasno je kakva je u tom cirkusu uloga i važnost Krešića i nekih drugih koji su se kao negativci našli u Ademijevoj knjizi, o kojoj bi se trebalo, kako je i na svečanoj dodjeli rekao general Barić, učiti i u školama – zaključuje Pavković.

VIDEO: Ante Gotovina proslavio 67. rođendan

Komentara 8

Avatar grbadeva
grbadeva
10:25 13.10.2022.

Kod mene izaziva smijeh da jedna udruga građana dodjeljuje ta priznanja baš kao i priznanje junak Domovinskog rata. A o Pavkoviću dovoljno govori to što je dežurao nad knjigom žalosti prilikom smrti tita, i usput drukao podravkaše koji se nisu upisali.

BE
Berislav12
12:46 14.10.2022.

Ovaj je proveo rat na kapiji PODRAVKE tu su se vodile žestoke bitke... Kasnio postao "profesionalni domoljub " ......

BL
Bljakonja
10:42 13.10.2022.

Čuo sam da jedan od spomenutih generala piše knjigu/biografiju naslova "Od bojnika do generala u mjesec dana"🤪

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije