Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE BIVŠI MINISTAR

Pavić: Uplatio sam Ministarstvu novac za protokolarne darove koje sam kupio

Marko Pavić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
24.07.2020.
u 13:58

Iznos protokolarnih poklona bio je 7.071,59 kuna.

Bivši ministar regionalnog razvoja Marko Pavić oglasio se na društvenim mrežama zbog darova koje je, kako kaže, kupio kako bi zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta. Podsjećamo, nedavno se doznalo da je Pavić osobnom karticom kupovao vina, parfeme i dezodoranse, a potom od Ministarstva tražio refundaciju tih troškova.

Status prenosimo u cijelosti

"Želim se osvrnuti na natpise u medijima punim insinuacija i uvreda na osobnoj razini o protokolarnim darovima kojima sam zahvalio kolegama ministrima zaduženima za koheziju te predstavnicima Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima sam zadnjih godinu dana intenzivno radio na hrvatskom predsjedanju te planiranju novog Višegodišnjeg financijskog okvira 2021. – 2027. Iznos protokolarnih darova bio je 7.071,59 kuna.

Iako je moja namjera bila dobra i podržavala je dobru diplomatsku praksu, zbog insinuacija i uvreda na osobni račun kojima sam izložen zadnjih dana iznos od 7.071,59 kuna uplatio sam na račun Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i odlučio protokolarne darove financirati iz vlastitih sredstava te više nemam namjeru o tome polemizirati u medijima.

U srijedu 22. srpnja prisegnuo sam za zastupnika u Hrvatskom saboru i poslu saborskog zastupnika želim se u potpunosti posvetiti, a u svom radu posebno ću se fokusirati na europske teme."

Ključne riječi

Komentara 16

AN
antiekstremist
14:22 24.07.2020.

Osramotiti se za 7.000 kn !?

GO
gogs
14:24 24.07.2020.

nije mene briga za njegove osobne sklonosti,neg što svoje osobne sklonosti upražnjava uz pomoć državne blagajne i još ko nagradu dobiva 4godine saborske plaće;nek fino dade ostavku na saboraki mandat i skine nam se s grbače.

AD
AdvokatViktor
14:20 24.07.2020.

Za ovakve stvari se inace daje odkaz. U Hrvatskoj je dovoljno kao vratiti novce i stvar rijesena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije