Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOJA ISPOVIJEST Patrice Kwedi, Šibenikov nogometaš, ekskluzivno za Večernji list

Patrice Kwedi: Ma kakva namještaljka, to je bila samo šala

12.12.2008.
u 18:25

Osmijeh je i dalje na licu Patricea Kwedija (24). Šibenikov nogometaš, koji je iz Kameruna u Hrvatsku došao prije sedam godina, prošli tjedan našao se u negativnoj ulozi, ali nije uznemiren.

Pošten sam čovjek
- Ne znam zašto bih bio uznemiren. Pošten sam čovjek, nikomu ništa nisam učinio nažao. Na terenu uvijek ostavljam srce, uvijek dajem sve od sebe - kaže Kwedi, s kojim smo se našli na šibenskoj rivi.

USKOK pokrenuo istragu nad nogometnom ligom

Policija ispituje igrače o slučaju namještanja utakmice

Pristao je iznijeti svoju ispovijest za Večernji list. Preko interneta ga je djevojka pod pseudonimom Ivana “navukla” da govori o tome je li utakmica Zadar - Šibenik namještena. I onda je počelo...

- To su mi, osim gubitka moje obitelji, bili najteži dani u životu. Na policiji sam morao davati iskaz, ispitivanje je trajalo dva sata. To mi je jako teško palo, pa na policiji sam prije toga bio samo zbog nekih dokumenata. Srećom, policajci su bili korektni, nije bilo problema. Kazao sam im isto što i vama - rekao je Kwedi.

U Šibeniku ga, kaže, nisu dočekali na nož.

- Ma kakva namještaljka, znaju u klubu da je sve to bila šala. Svi oni koji me poznaju znaju da se obožavam šaliti, zabavljati.

Priča kako mu je bilo teško taj dan kada je na interentu, nekoliko sati prije utakmice s Hajdukom, izašla sporna snimka.

- Kad sam izašao iz automobila, Ivan Bulat mi je prišao i kazao mi da je uz mene. I svi ostali igrači bili su uz mene. Cijeli klub stao je iza mene. Napravio sam glupost, namjeravao sam izaći sam iz nje. Znam što sam napravio, to je bila naivna pogreška. Nisam želio ništa loše učiniti Zadru, Šibeniku i hrvatskom nogometu - kaže Kwedi.

Koliko je komunicirao s tom Ivanom, kako je uopće došlo do njihova kontakta?

- Tu Ivanu ne poznajem, nikada je nisam vidio. Kratko smo razgovarali preko interneta, ona je bila prva osoba s kojom sam komunicirao na taj način. Nismo bili ni u kakvoj vezi. Ne znam je li se Ivana kasnije pokušavala javiti, ne zanima me. Dovoljno mi je zla učinila - rekao je Patrice.


Patrice (lijevo) i brat Jean Kwedi u Šibeniku su pronašli svoj dom, našem fotoreporteru Hrvoju Jelaviću pozirali su na rivi. - Neka se svakako vidi katedrala, naš simbol - zamolili su.

Svjestan je ozbiljnosti onoga što se dogodilo, ali nada se da će sve proći bez posljedica.

- Kriv sam, ispričavam se svima koje sam povrijedio, u mom srcu znam da nisam želio učiniti ništa loše - rekao je Kwedi.

Patrice tvrdi da još nije vidio spornu snimku.

- Taj snimak nisam uopće čuo. No, prihvaćam svoju pogrešku, spreman sam snositi sve posljedice. Ali, po sto puta moram naglasiti da je sve to bila šala - rekao je Kwedi.

Ne idem iz Hrvatske
Ne plaši se da će zbog svega morati napustiti Hrvatsku.

- Imam hrvatsko državljanstvo. A budem li kažnjen tako da zbog svega toga moram otići iz Hrvatske, bit će mi jako žao. Ali, bit ću miran, jer u sebi znam istinu. No, ne plašim se toga, želim živjeti u Hrvatskoj, svi moji planovi i planovi moje obitelji vezani su uz Hrvatsku. Mogu otići jedino odem li u neki klub. Ali, vratit ću se ovdje - kaže Kwedi.

Ima objašnjenje za sve što se dogodilo.

- Pa, nisam išao pljačkati banku, bila je to šala s djevojkom koja mi se učinila simpatičnom - rekao je Kwedi.

Ta simpatija može ga skupo stajati. No, Kwedi više ne surfa internetom.

- Više ne idem na internet, ma kakvi. Mailove ne čitam, nikakva komunikacija ne dolazi u obzir. Na internetu samo slušam glazbu - rekao je Kwedi.

U Kamerunu nije bio tri godine, ali i ondje je objavljena informacija o spornom videouratku.

- Zvala me sestrična, bilo je o tomu riječi na radiju u Kamerunu. Zabrinuta je, ali umirio sam je - zaključio je Patrice Kwedi.


Više o temi

Kwedi nam je vrlo jednostavno objasnio tajnu Šibenikova uspjeha: - Cijeli klub je kao jedna velika obitelj, od igrača, uprave pa do navijača, a Ivica Kalinić nije trener, on je poput drugog oca. Na pragu smo povijesnog uspjeha, vjerujemo da Šibenik može izboriti nastup na europskoj sceni.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije