Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kućni ljubimci s nama na poslu

Pas, mačka ili ribica uveseljavaju zaposlenike na radnom mjestu

kućni ljubimac
MojPosao
22.10.2009.
u 12:07

Kućni ljubimci na radnom mjestu uveseljavaju, smanjuju razinu stresa, povezuju zaposlenike, a mogu utjecati i na povećanje produktivnosti. No, istraživanje je pokazalo kako svega 15 posto ispitanika ima mogućnost dovođenja ljubimaca na radno mjesto.

Nisu rijetki slučajevi da zaposlenici u Hrvatskoj na radno mjesto dovode i svoje kućne ljubimce, čemu u prilog ide i istraživanje portala MojPosao.

Cilj istraživanja bio je doznati kakva je situacija u Hrvatskoj kada je u pitanju dovođenje kućnih ljubimaca na radno mjesto, koji su stavovi ispitanika o takvoj mogućnosti te kakav utjecaj ljubimci imaju na produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika.

Od ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju, većina (71 posto) i sami imaju kućne ljubimce i to najviše pse (68 posto), mačke (39 posto) i ribice (17 posto). 

Dopušta li to poslodavac, dovođenje kućnog ljubimca na radno mjesto izaziva veselje i ublažava stres, iznijeli su anketirani u istraživanju.

Njih 46 posto navodi kako ljubimac u uredu potiče razvoj međuljudskih odnosa. Čak 30 posto ispitanika smatra kako ljubimac pozitivno utječe na produktivnost zaposlenika.

Da nema ničega pozitivnog u dovođenju kućnih ljubimaca na radno mjesto, smatra 23 posto ispitanika.

Pas, mačka ili ribica na radnom mjestu mogu ometati radnu disciplinu i smetati u obavljanju zadataka, mišljenja su pojedinih ispitanika koji su sudjelovali u ovom istraživanju.

Oni mogu dovesti u neugodnu situaciju ostale u uredu, kao i goste u radnim prostorijama, ocijenjeno je. Čak 38 posto ispitanika navodi da ljubimci na radnom mjestu mogu prouzročiti alergije, izazivati buku i stvarati nered.

Istraživanje je pokazalo kako svega 15 posto ispitanika ima mogućnost dovođenja ljubimaca na radno mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije