Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspravljali 7 sati

Parlament Federacije BiH izglasao nepovjerenje Vladi

Nermin Nikšić
12.02.2013.
u 19:53

– Bez obzira što je to malo degutantno, ja moram reći da osjećam olakšanje. Ovaj pritisak i atmosfera koja se kreirala u posljednje vrijeme nije omogućavala Vladi da radi u ambijentu u kojem je radila do sada.

Nakon sedmosatne rasprave, sa 58 glasova za, 26 protiv i šest suzdržanih zastupnici su izglasali nepovjerenje Vladi Federacije BiH. Do izbora nove vlade, ova, sada tehnička vlada na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem, imat će poprilično ograničene ovlasti, javlja Klix.

Premijer Nermin Nikšić rekao je da osjeća olakšanje.

– Bez obzira što je to malo degutantno, ja moram reći kako osjećam olakšanje. Ovaj pritisak i atmosfera koja se kreirala u posljednje vrijeme nije omogućavala Vladi da radi u ambijentu u kojem je radila do sada. Atmosfera i kompletno povjerenje između nas u Vladi FBiH je bilo narušeno do te mjere da više nitko nikome nije vjerovao", kazao je Nikšić.

Zašto je ovoj postavi izglasano nepovjerenje, objasnila je parlamentarna većina. Smatraju da sadašnji sastav Vlade ne odgovara parlamentarnoj većini u Zastupničkom domu, posljednjih šest mjeseci sastav Vlade ne odražava većinsku volju građana, ne prisustvuje sjednicama parlamenta FBiH te zbog zahtjeva za smjenu osam ministara koji je predsjedniku FBiH Živku Budimiru dostavio premijer Nermin Nikšić.

Zaključeno je da do izbora nove, ova Vlada FBiH ne može donositi odluke o dodatnim zaduženjima i trošenju federalnog novca, ni o imenovanjima. Na redu je Dom naroda Parlamenta FBiH koji će, najvjerojatnije, u petak potvrditi današnje izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH. Klub Bošnjaka pozvat će se na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa te će o cijelom slučaju odlučivati Ustavni sud Federacije BiH.

 

Komentara 2

SE
Sejo
21:36 12.02.2013.

Odlaze losi da dodji jos gori.Odlaze lopovi da dodju jos veci lopovi

Avatar CrimsonKing
CrimsonKing
22:52 12.02.2013.

U toj drzavi Federaciji - Bosni i Hercegovini se ne zna ko pije, a ko placa... i to - doslovno. To je drzava sa najvecom birokracijom i administrativnime aparatom u cijelome bozijem svijetu, i amo bas niko ne zna od kuda dolaze pare za placanjem tijeh izmisljenih radnih mjesta posto njezini stanovnici veoma dobro znaju da oni tijeh para nemaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije