Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTEGLO SE Kerum još nije počeo obnavljati zgradu u središtu Vukovara

Parkiranje rješava garaža ispod budućeg trgovačkog centra

01.04.2009.
u 17:12

Iako je početak obnove i opremanja objekta nekadašnje zagrebačke Name, koji je u vlasništvu splitskog poduzetnika Željka Keruma, najavljivan još prije dvije godine, dugoočekivana gradnja suvremenog i velikog trgovačkog centra u središtu Vukovara još nije počela.

– Radovi nisu počeli samo zato što smo morali uskladiti prvobitni projekt sa zahtjevima Grada i povjerenstva za ocjenu arhitektonske uspješnosti projekta. U međuvremenu smo i to riješili, a izrađeno je i idejno rješenje projekta, a u tijeku je rješavanje lokacijske dozvole – kaže Jure Šundov, izvršni direktor u tvrtki Kerum.

Najveće izmjene u projektu odnose se na parkirališni prostor oko objekta budućeg centra koji je gotovo u središtu grada i neposrednoj blizini pješačke zone koja će se proširivati.

Problem nedostatka parkirališnih mjesta riješen je time što će se ispod zgrade Name graditi podzemna garaža namijenjena djelatnicima i posjetiteljima trgovačkog centra. – To je bilo jedino moguće rješenje jer je ipak riječ o objektu površine oko 10.000 četvornih metara, u kojemu će raditi najmanje 120 osoba, ali i samome središtu Vukovara, gdje jednostavno nema slobodnog mjesta za parkiranje – ističe Šundov.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije