Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVRHA OD 1800 KUNA

Zbog neplaćenog parkiranja od tri kune mogao bi ostati bez vozila

Foto: Branimir Bradarić
02.11.2017.
u 11:55

Đorđe Kresojević nije ni znao da je pokrenuta ovrha i da je slučaj završio na sudu. Nezaposlen je i nema s čime platiti 1800 kuna ovrhe

Zbog neplaćenog parkinga od tri kune u Osijeku tijekom prošle godine Vukovarac Đorđe Kresojević mogao bi zbog ovrhe ostati bez osobnog vozila.

– Iskreno i ne znam kada se to dogodilo, ali nemam razloga da sumnjam. Jesam li bio dulje pa zaboravio platiti parkiranje ili je u pitanju nešto drugo, ne znam. No znam do čega je sve to dovelo – kaže nam Kresojević.

Dodaje i kako su ga nakon toga zvali da plati dnevnu kartu od 72 kune, ali da je zbog obveza zaboravio. Nije ni znao da je pokrenuta ovrha, da je slučaj završio na sudu, kao ni da je neplaćeno parkiranje od tri kune toliko naraslo da mu prijeti da ostane bez jedine pokretnine koju posjeduje. Stoga se nemalo iznenadio kada je prije nekoliko dana dobio zaključak poslan iz Stalne službe u Vinkovcima Općinskog suda u Vukovaru u kojem je obaviješten da započinje postupak ovrhe na motornom vozilu Mercedes 200 E (1993.). Odmah potom nazvao je i ovrhovoditelja kako bi vidio postoji li mogućnost nekakvog dogovora, odnosno, da plati dug na rate.

– Ne radim pet godina pa su valjda stoga odlučili uzeti mi automobil. Rečeno mi je kako je u međuvremenu moj dug narastao na oko 1800 kuna i ja, iskreno, nemam s čime platiti taj iznos – kaže Kresojević koji je uputio prigovor u Općinski sud u Vukovar.

Sada je u iščekivanju odgovora jer drugoga rješenja nema. Ako prigovor bude odbijen, jedini izlaz mu je da ovrhovoditelj pristane da se dug isplati na više rata ili će u suprotnom ostati bez vozila.

– Priznajem da sam kriv jer nisam platio parkiranje, ali mislim da je ovo klasična otimačina i drumsko razbojništvo.

Nikome nije jasno kako dug na ime neplaćenog parkiranja od tri kune naraste na 1800 kuna i da se na kraju može ostati bez automobila – rekao je Kresojević.

Pogledajte video 'Priprema auta za zimu'

Komentara 73

TO
tolitol
12:21 02.11.2017.

Sve je on zaboravio, i platiti kaznu od tri kune i platiti dnevnu kartu. Zaboravio bi on naplatiti i javnobilježničke troškove da su i oni sitniš. No nisu pa je sad dug došao do 1800 kuna. Ne osjećam nikakvu samilost prema ovakvim "filozofima". Poštuj pravila pa nećeš morati jaukati.

BO
bolnaistina
12:15 02.11.2017.

Ali ga kakaš, kad ja parkam i ne platim na vrijeme treći ili četvrti sat parkanja, i dobijem dnevnu kartu, drugi dan odmah idem podmiriti dugovanje, i psujem samog sebe.

Avatar Robinzon
Robinzon
12:50 02.11.2017.

Lik je muljator.Kaže da je nezaposlen, a dnevnu kartu od 27 kuna je zaboravio platiti zbog obaveza.Ma nemoj, nezaposlen, a ima previše obaveza.Nije stigao obići sve kafiće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije