Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanje je stabilno

Papa više nema vrućicu, no i dalje ima upalu pluća

Papa Franjo otpušten iz bolnice devet dana nakon operacije
Foto: Alessia Giuliani/cpp / ipa-agency.net
1/3
29.11.2023.
u 21:01

U utorak je Vatikan objavio da papa Franjo trodnevni posjet Dubaiju otkazuje na preporuku liječnika.

Zdravlje pape Franje je stabilno, nema vrućicu, no i dalje ima upalu pluća povezanu s otežanim disanjem, objavio je Vatikan u priopćenju u srijedu, dodavši da Papa još uvijek prima antibiotsku terapiju. Osamdesetšestogodišnji Franjo je ranije u srijedu na općoj audijenciji bio primoran znatno manje govoriti i umjesto njega govor je pročitao njegov pomoćnik.

U utorak je Vatikan objavio da papa Franjo trodnevni posjet Dubaiju otkazuje na preporuku liječnika. "Iako se opća klinička slika Svetog Oca popravila vezano uz gripu i upalu respiratornog trakta, liječnici su zatražili od Pape da ne ode na to putovanje u Dubai”, priopćila je Sveta Stolica, na što je papa Franjo pristao "s velikim žaljenjem".

Vatikan je u ponedjeljak najavio da će Franjo ograničiti svoje aktivnosti ovaj tjedan kako bi sačuvao energiju.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Papa Franjo stigao u Mongoliju, zemlju sa samo 1450 katolika

Komentara 2

TA
Talleyard
22:45 29.11.2023.

Spreman je za mirovinu

Avatar Art of Noise
Art of Noise
21:10 29.11.2023.

Bit će to sve O.K. Žilav je papa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije