Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPIN POSJET

Papa se u Londonu sastao sa žrtvama svećenika pedofila

papa u londonu
AFP/Pixsell
18.09.2010.
u 13:51

Papa se u razgovoru sa pet žrtava zlostavljanja zadržao četrdesetak minuta, molio je s njima i obećao im da će Crkva učinit sve da se takvo nešto ne ponovi

Papa Benedikt XVI. primio je žrtve svećenika pedofila danas kasno poslije podne u Londonu i s njima se ukupno zadržao oko 40 minuta. Kod Pape je bilo pet žrtava svećeničkog nasilja. Nakon što je saslušao je njihova svjedočenja, vidno dirnut, Papa je obećao žrtvama punu potporu, te naglasio kako Katolička crkva čini sve kako sličnih događaja ne bi došlo. 

Ratzinger je molio zajedno s njima i zajamčio im kako Katolička crkva ne samo što čini sve za zaštitu mladih, već surađuje s civilnim vlastima kako bi odgovorni za te zločine bili predani pravdi, izvjestio je novinare o tom Papinu sastanku, šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi. Papa je također izrazio nadu da će žrtve uspijeti prevladati, uz pomoć svih, to teško iskustvo. Papa će primiti i aktiviste koji se bore protiv pedofilije. 

Duboku bol i sramotu zbog zlostavljanja djece od strane svećenika izrazio je papa Benedikt XVI. i tijekom današnje mise u londonskoj Westminsterskoj katedrali.
Izražavam svoju duboku bol nevinim žrtavama neizrecivih zločina - rekao je Papa u homiliji, te je izrazio nadu da će moć Kristove milosti donijeti duboko "ozdravljenje i mir njihovim životima". Papa je kazao kako se osijeća "osramoćenim i poniženim zbog tih grijeha", te je pozvao da se oni povjere Isusu s nadom da će kazna pridonijeti ozdravljenju žrtava, očišćenju Crkve i obnovi njezine stoljetne zadaće u obrazovanju i brizi za mlade. Benedikt XVI. se zahvalio za napore u odgovornom sučeljavanju toga problema i pozvao sve da pomognu žrtvama, ali traži i solidarnost prema svećenicima.

Benedikt XVI. se jutros sastao s britanskim premijerom Davidom Camerunom, njegovim zamjenikom Nickom Cleggom, a posebno je primio i čelnicu oporbene laburističke stranke Harriet Harman.

Papa je danas posjetio i starački dom Sv. Petar u Londonu. "Život je jedinstveni dar, u svakome svome stupnju, od začeća do prirodne smrti i jedino Bog može dati i oduzeti život, rekao je papa Benedikt XVI. danas poslije podne tijekom posjeta staračkom domu St.Peter's u Londonu. Papa je potvrdio, dakle, stajalište Katoličke crkve protiv pobačaja i protiv eutanazije. Papa je osobama u domu kazao kako se može uživati u životu i u poodmakloj dobi, ali kršćani se ne bi trebali plašiti patnji, pa je spomenuo i kako je njegov prethodnik Ivan Pavao II. patio javno u svojim posljednjim godinama života.
Svi su mogli vidjeti da je te teške dane proživljavao ujedinjen u patnjama Gospodina. "Njegovo strpljenje u sučeljavanju sa svojim posljednjim danima bio je znakovit i dirljiv primjer za sve nas koji moramo nositi teret godina koje su protekle", rekao je Benedikt XVI., te je naglasio kako je došao u taj dom kao brat koji poznaje sreću i izazove koji dolaze s godinama.

Ključne riječi

Komentara 103

OB
-obrisani-
15:07 18.09.2010.

a jeste li videli cipelice tog benedikta,crvene,lakovane,i markirane iste kao djavo u mi nismo andjeli,lucifer da mu pozavidi,kakav mu je tek donji ves mogu da zamislim

HR
hrvatin
05:22 19.09.2010.

Neka Gospodin blagoslovi Svetog Oca Papu i dade mu zdravlja i mudrosti da nas i dalje vodi kroz vjeru u Isusa Krista nasega Spasitelja i Otkupitelja ,a ovim bezboznim \"mudracima\" koji ovdje na forumu pisu gadosti zavedeni od sotone neka da snage da razlikuju dobro od zla.Blagoslovljeno Ime Bozje dovijeka!

PR
Protivcenzure
18:41 18.09.2010.

za svoju odgovornost se nemože ispričati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije