Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE

Papa poslao oštru poruku političarima: U borbi protiv koronavirusa, prvo zemlja zatim stranka

Papa Franjo
Foto: ©ALESSIA GIULIANI/Milestone Media/PIXSELL
20.04.2020.
u 11:18

"Molimo se danas za sve muškarce i žene s političkim pozivom", rekao je Papa na početku mise te dodao da je "politika visoki oblik dobročinstva".

Papa Franjo pozvao je u ponedjeljak političare da odbace stranačke podjele kako bi se zajednički borili protiv krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. Franjine privatne jutarnje mise zadnjih se šest tjedana, od izbijanja epidemije u Italiji, putem televizije prenose uživo.

"Molimo se danas za sve muškarce i žene s političkim pozivom", rekao je Papa na početku mise te dodao da je "politika visoki oblik dobročinstva".

Misi je prisustvovala tek nekolicina bliskih suradnika umjesto nekoliko desetaka gostiju, kao što biva u uobičajenim okolnostima.

Papa Franjo
1/14

"(Molimo se) za političke stranke raznih zemalja kako bi u ovo doba pandemije zajednički tražili dobrobit za zemlju, a ne dobrobit za vlastitu stranku", uputio je Papa.

Poglavar 1,3 milijarde katolika nije imenovao ni jednu zemlju niti političara.

Franjo, koji vodi mise i drži opće audijencije bez sudjelovanja javnosti, skreće pozornost na posljedice krize za društveno najranjivije skupine – pogotovo beskućnike i migrante.

U nedjelju je pozvao na sveobuhvatnu viziju svijeta nakon krize zbog COVID-19 te upozorio da bi nas mogao pogoditi "još gori virus, virus sebične indiferentnosti", ako izostane globalna solidarnost ili ako se neke sektore društva isključi iz oporavka.

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Dokman
Dokman
12:11 20.04.2020.

Franjo odi to reci kineskom predsjedniku, može i venezuelanskom...

WI
wiamniamniinna
12:17 20.04.2020.

Ovaj nesretnik masta o Feudalstvini u Europi i svijetu, da nam se oni vrate na Vlast, i porpaju 8 milijardi dusa u logore, pa ce nas oni voditi u buducnost, sa svojim mracnim manirima porobljivacine roblja u logore da robuju za njih i za Oligarhiju. A oni ce drkati karu na malu djecu, i valjati se u draguljima, u svojim zlatnim palacetinama, i onim nacistickim komesarcinama gore u Briseliu, koji ce upravljati radnim logorima za njih, a mi cemo klecati i robovati za njih sve skupa, mafiju iz organiziranig kriminala?

RO
romobil
12:01 20.04.2020.

A oštra poruka prema onom gore!? Ništa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije