Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korizemna poruka

Papa: Pohlepa za novcem uništava milosrđe više od svega!

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.02.2018.
u 15:20

U doba korizme koja ove godine počinje 14. veljače i traje do Uskrsa 1. travnja, vjernici su pozvani postiti, žrtvovati se, moliti i činiti što više milosrdnih djela.

Papa Franjo pozvao je u utorak vjernike da razmisle o uzorcima nasilja nad migrantima i vlastitoj sebičnosti, da se čuvaju lažnih proroka, lakih užitaka i pohlepe te da se u korizmi posvete molitvi, postu i milosrdnim djelima, prenose agencije iz Rima.  

U doba korizme koja ove godine počinje 14. veljače i traje do Uskrsa 1. travnja, vjernici su pozvani postiti, žrtvovati se, moliti i činiti što više milosrdnih djela.

Italiju je u subotu potresao neonacistički napad u kojem su šestorica afričkih migranata ozlijeđena u mjestu Macerata, no Papa ga u korizmenoj poruci nije izrijekom spomenuo, ali je govorio protiv nasilnog odgovora na osobu koju doživljavamo kao prijetnju vlastitoj sigurnosti.

Papa Franjo
1/14

Takvo stajalište može voditi "nasilju prema svakome za koga mislimo da prijeti našoj sigurnosti: nerođenom djetetu, starijoj i bolesnoj osobi, migrantu, strancu među nama", rekao je Papa kako prenosi agencija Reuters.

"Mnogo je Božje djece očarano trenutnim zadovoljstvima, pogrešno ih brkajući s istinskom srećom. Koliko je muškaraca i žena zarobljeno snovima o bogatstvu, a oni ih samo čine robovima profita i sitnih interesa", rekao je Papa, piše agencija dpa.

"Lažni proroci mogu biti i 'šarlatani' koji nude laka i trenutačna rješenja za patnje koja se ubrzo pokažu potpuno beskorisnima. Koliko je mladih ljudi uvučeno u igru droge, jednokratnih veza, lake i nepoštene zarade", rekao je Papa pa naglasio "Pohlepa za novcem uništava milosrđe više od svega drugog".  

Papa Franjo je migrante stavio u samo središte svog poslanja, a u korizmenoj poruci povezao je to pitanje s dva njemu vrlo važna: očuvanje okoliša i razoružanje.

"Zemlja je zatrovana odbijanjem, odbačena nebrigom ili sebičnim interesima.  Već onečišćena mora, preplavljena su žrtvama brodoloma u prisilnoj migraciji", rekao je Franjo.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) procjenjuje da je 2832 migranata poginulo lani u pokušaju da iz Sjeverne Afrike doplovi do Italije. Godinu dana ranije broj žrtava bio je veći, 4581. 

Komentara 8

EL
elkomadante
16:55 06.02.2018.

kaze covjek koji lezi, tj. njegova organizacija na najvecim bogatstvima ljudskog roda ?

Avatar don pedofilije
don pedofilije
15:35 06.02.2018.

Uvijek mi se svidjao ovaj papa. Prvo pomisli na svoje redove.

TO
Toni70
16:14 06.02.2018.

Pohlepa je mali grijeh ; ako ne bacač bome organiziraš državne udare ne prodaješ ili poklanjaš oružije drugima da se bore u tuđem dvorištu sa mo kako bi se pohlepno domgao nafte teritorija i tuđih žena udovica bez marama naa na glavi !! Pametan je Papan skužio nešto što Bog zna odavno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije