Naslovnica Vijesti Svijet

Tijela dvadesetak migranata pronađena na moru između Maroka i Španjolske

Migrante je primijetila posada trajekta Sorolle i obavijestila spasilačke ekipe dviju zemalja.
04. veljače 2018. u 12:45 1 komentara 485 prikaza
Spašavanje migranata
Foto: Reuters/ PIXSELL

Tijela "oko dvadeset" migranata iz subsaharske Afrike izvučena su u jučer iz mora kod Maroka nakon što ih je opazio španjolski brod, rekla je danas glasnogovornica prefekture španjolske enklave Melille.

Podigli šatore Migranti kod Tovarnika, nadziru ih policija i helikopter

Migrante je primijetila posada trajekta Sorolle i obavijestila spasilačke ekipe dviju zemalja. Procijenili su da je tijela "oko dvadeset". Žrtve su iz mora izvukli marokanski spasioci u svojim teritorijalnim vodama, kazala je glasnogovornica.

Maroko još nije objavio točne podatke o broju žrtava. Nešto kasnije, ophodnja Civilne garde otkrila je tijelo još jednog migranta koje je prebačeno u Melillu, španjolsku enklavu na sjeveru Maroka. Helikopter Civilne garde nastavio je i u nedjelju ujutro potragu za migrantima, pružajući potporu marokanskim ophodnjama.

Subsaharski migranti sve češće koriste španjolsku rutu za dolazak u Europu. Od početka godine, u Španjolsku je preko mora stiglo 1279 migranata, a u Italiju 4256, po podacima Međunarodne organizacije za migracije. Od početka godine, na moru je nestalo 243 ljudi, što ne obuhvaća ove nove žrtve.

izbjeglice 'Shizofreno' 'Djeca migranti pobjegnu u Njemačku,
 ali još se vode kao da su u RH' Profesor epidemiologije Ranjan Deka i profesor molekularne genetike Florin Grigorescu Intervju 'Migranti bi se trebali pridržavati efekta lososa' hostel arena (1) Prijepor na ulazu Migranti bi u hostel odmah, no Remetinec je prenapučen
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas