Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka s neba?

Papa objavio odlazak pa grom pogodio baziliku svetog Petra

Vatikan (1)
Reuters
12.02.2013.
u 08:19

600 godina nijedan Papa nije odustajao od svoje službe, a sada kada je to jedan ipak učinio, i to dobrovoljno, grom je udario u baziliku. Očito se nekome gore nije svidio potez Benedikta XVI.

Grom je stvarno udario u kupolu svetog Petra na dan odustajanja Benedikta XVI. od Petrove stolice. Papina ostavka nije bio samo "grom iz vedra neba“, kako je kazao kardinal Angelo Sodano, već pravi grom koji se sručio na simbol kršćanstva.

Fabrizio De Meo, fotograf talijanske novinske agencije Ansa, uspio je "uhvatiti" taj trenutak udarca groma u kupolu bazilike svetog Petra. Dakako, oko toga prirodnog fenomena stvarat će se natprirodna tumačenja. Evo, 600 godina nijedan Papa nije odustajao od svoje službe, a sada kada je to jedan ipak učinio, i to dobrovoljno, grom je udario u baziliku. Očito se nekome gore nije svidjela odluka Benedikta XVI.

Jučer je svijet, a posebno Vatikan te Katoličku crkvu, šokirala i iznenadila odluka Pape da se povuče sa svoga položaja jer osjeća da nema više dovoljno snage za obavljanje te dužnosti. Iako je oluja pogodila Vatikan, to nije spriječilo mnoge ljude da pohitaju na kioske kako bi nabavili specijalno izdanje Vatikanskih novina koje se, naravno, bavilo odlaskom pape sa svoje funkcije na kojoj je bio od 2005. godine. Papa će se i službeno povući 28. veljače u 20 sati, a od tada će početi teći procedura za izbor njegova nasljednika.

Iz Vatikana najavljuju kako bi novog poglavara Katoličke crkve mogli izabrati u ožujku, odnosno do Uskrsa.

>>Bavarac je o svom izboru za papu rekao: To je giljotina!

>>Novi papa do Uskrsa – procedura izbora počinje 1. ožujka

Komentara 25

VA
valter12
23:17 12.02.2013.

Nece grom u koprive

PI
Pijun8
08:57 12.02.2013.

Ivan Pavao II.: 'Ni Krist nije sišao s križa, ma koliko ga je boljelo. Papa nema pravo napustiti svoju dužnost'

AA
aabbcc
13:02 12.02.2013.

. Nesto je tu razljutilo Sv Iliju, jer on je zaduzen kod Boga da bije gromovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije