Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIM UKRAJINE

Papa Franjo poručio: Ne zaboravite i druge ratove koji bjesne diljem svijeta

Pope Francis returns from his visit to Democratic Republic of Congo and South Sudan
Foto: POOL/REUTERS
1/3
06.02.2023.
u 08:47

Papa Franjo spomenuo je i sukobe u Mjanmaru i protjerivanje Rohindža te sukob u Južnoj Americi, gdje je rođen

Papa Franjo pozvao je svijet da ne zaboravi druge ratove koji bjesne diljem svijeta, u vrijeme kada će se obilježiti godina dana od ruske invazije na Ukrajinu. Papa se na povratku s putovanja po Južnom Sudanu i Kongu osvrnuo na Siriju i Jemen, u kojima već više od desetljeća bjesne ratovi.

Papa Franjo spomenuo je i sukobe u Mjanmaru i protjerivanje Rohindža te sukob u Južnoj Americi, gdje je rođen.

“Postoje ratovi koji se čine važnijima jer stvaraju više buke”, rekao je Franjo. "Ali cijeli svijet je u ratu i samouništenju".

Dana 24. veljače obilježava se godišnjica ruskog napada na Ukrajinu. Franjo od početka moli za mir u toj zemlji i u gotovo svim svojim govorima spominje ljude koji pate.

Putovanje u Kijev ostaje nemoguće, rekao je Papa, dodajući da bi želio otići u ukrajinsku prijestolnicu ali i u Moskvu, u nadi da će doći do prekida vatre. No tamo, kaže, nije dobrodošao.

>> VIDEO Još 70.000 stanovnika dobit će besplatno dopunsko, Vlada povećala cenzus

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar southman
southman
10:14 06.02.2023.

Bilo bi lijepo da se papa potrudi zaustaviti najveći rat na Zemlji trenutno. recimo da ode u Kijev i Moskvu kao na put mira. Ali kako kad u Moskvi stoluje pastir rata Kiril.

ME
medvedgrad
09:54 06.02.2023.

Nećemo papa. Svijet je puno bolje mjesto nakon tvog poncifikata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije