Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šaljivi papa

Papa Franjo ponovno pokazao smisao za humor

papa franjo
Foto: Reuters/Pixsell
17.02.2018.
u 17:14

Pavao VI. vodio je Katoličku Crkvu tijekom zahtjevnog razdoblja nakon Drugog vatikanskog koncila. Proglašen je blaženim 2014. godine.

Pavao VI. bit će proglašen svetim ove godine, najavio je papa Franjo u razgovoru s rimskim svećenicima.

Papa Franjo je, šaleći se u razgovoru sa svećenicima u četvrtak, rekao da je i sam na "listi čekanja" da ga Katolička Crkva proglasi svetim. Vatikan je objavio transkript tog razgovora u subotu.

Dvojica Papa, Ivan XXIII. i Ivan Pavao su "već sveti, Pavao VI. će to postati ove godine, beatifikacija Ivana Pavla I. je u tijeku, a u pogledu Benedikta XVI. i mene, mi smo na listi čekanja", rekao je Sveti Otac.

Pavao VI. vodio je Katoličku Crkvu tijekom zahtjevnog razdoblja nakon Drugog vatikanskog koncila. Proglašen je blaženim 2014. godine.

Papa Franjo često izražava veliko poštovanje prema papi Pavlu VI., Giovanniju Battisti Montiniju, hipersenzibilnom crkvenom poglavaru krhka zdravlja koji je morao donositi teške odluke tijekom 15-godišnjeg pontifikata, nakon smrti Ivana XXIII., između 1963. i 1978.

Autor je enciklike "Humane Vitae" koju je papa Franjo nazvao proročanskom i kojom je potvrđeno crkveno protivljenje kontracepciji.

Pogledajte i Papu Franju u Kolumbiji:

papa franjo
1/30
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
18:17 17.02.2018.

Papa Soros.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:41 17.02.2018.

covjek se sprda sa svecima, jer najbolje zna da je to sve laz.

NV
NV
19:19 17.02.2018.

A gdje mu je na listi Stepinac? Ili čeka dopuštenje srpskog patrijaha. Baš šaljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije