Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papa Franjo:

'Siromasi nisu teoretska formula komunista, već su u središtu evanđelja!'

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.02.2018.
u 07:03

– Pedofilija je za Crkvu veliko poniženje. Pokazuje ne samo našu krhkost već i, kažimo otvoreno, našu razinu hipokrizije – kazao je Franjo

– Zbog svog mentalnog zdravlja ne čitam internetske stranice o tzv. otporu (prema papi Franji, op. a.). Znam da postoje, ali ih ne čitam radi svoga mentalnog zdravlja. Neki otpori dolaze od osoba koje misle da posjeduju pravu doktrinu i onda te optužuju da si heretik. U tim osobama ne vidim duhovnu dobrotu, jednostavno molim za njih – kazao je papa jezuitima tijekom razgovora iza zatvorenih vrata 16. siječnja u Santiagu, što će biti objavljeno u isusovačkom listu Civiltà Cattolica, a dio je jučer objavio Corriere della Sera.

“Stvari koje mi ne oduzimaju mir, ali me rastuže, su ogovaranja. Kada se događaju unutar kruga svećenika, ja se pitam: ali kako je to moguće? Ti koji si sve ostavio, odlučio si ne imati uza se ženu, nisi imao djecu... želiš biti kao neženja ogovaratelj? Oh, Bože moj, kakav tužan život!”, kazao je Franjo.

Papa Franjo
1/14

Osvrnuo se i na svećenike pedofile.

– Neki izvlače utješne nagrade i kažu mi da pogledam statističke podatke... Postotak katoličkih svećenika pedofila je 1,6%. Nije tako strašno... Užasno je da ima i samo jedan takav među našom braćom! Potrebno je čuti kako se osjećaju zlorabljeni! Redovno se susrećem s njima. Njihov proces je težak, bili su uništeni. Za Crkvu je to veliko poniženje. Pokazuje ne samo našu krhkost već i, kažimo otvoreno, našu razinu hipokrizije – kazao je Franjo.

Glede budućnosti Crkve, Franjo je kazao da se opet u ruke treba uzeti Drugi vatikanski koncil.

– Gospodin od nas traži da budemo siromašna Crkva za siromašne! Siromasi nisu teoretska formula komunističke stranke, već su u središtu evanđelja! U tom nas smjeru nas vodi Duh. Postoje veliki otpori, ali za mene je to znak da se ide dobrim putem. U suprotnom vrag se ne bi trudio stvarati otpor – kazao je Franjo.

Komentara 4

AA
aabbcc
22:55 16.02.2018.

Postali smo najzaostalija religija na svijetu, ma sramota !. Gdje ima da zena !, (casne sestre) ne smije imati dijete ili vama to nije zensko ?__ a smije imati mercedes koji kosta i trazi puno vise !!

AA
aabbcc
22:13 16.02.2018.

Ko je zabranio casnim sestrama da imaju djecu udaju se...???. Za zene nikoga nije ni briga, samo svecenici i neka se zene i djecu imaju ako vole a i one !

Avatar cro_matheus
cro_matheus
14:33 16.02.2018.

. zavirimo u Bibliju (rijec Božju):................... • Post. 4, 17 - Kajin ubija Abela i napušta vrt. Može se oženiti samo sa svojom sestrom - jedinom ženom na Zemlji osim majke Eve......... • Post. 20, 12 - Abraham se ženii sa svojom sestrom po ocu........ • Post. 22, 20-23 - Izak, Abrahamov sin, ženi se drugom rodakom Rebekom...... • Post. 28, 8-9 - Ezav se ženi sa dvije od prvih rodakinja, sestrama Mahalatom i Basematom..... • Post. 29, 16 - Jakob s dvije rodake Rahelom i Leom..... • Post. 38 - Juda oplodi rodakinju Tamaru misleci da je prostitutka, pa je poslije oženi........ • Izlazak 6, 20 - Amram oplodi tetku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije