Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka

Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje!

Međugorje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/8
12.05.2019.
u 09:28

Papa Franjo je odredio da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje sa strane crkve

Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje, objavio je mons. Henryk Hoser jutros na misi u Međugorju uz apostolskog nuncija u BiH mons. Luigina Pezutta.

AUDIO: Poslušajte što je papa poručio za hodočašća u Međugorju

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Papa Franjo je odredio da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje sa strane crkve, tj da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu.

Isti kriterij moći će biti primjenjen na pastire svakog reda i stupnja koji žele poći u Međugorje i tamo slaviti i suslaviti na svečan način. 

Pogledajte i video Papa Franjo na malom električnom automobilu stigao na susret sa svećenicima

Komentara 88

Avatar Kaladin
Kaladin
09:56 12.05.2019.

Odobrio ne odobrio isto mu je. Ljudi idu gdje ih duh zove. On nek nastavi politizirati s Irinejem...

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
09:50 12.05.2019.

A tko je do danas branio hodočašća u Međugorje?

IL
ivan.lorkovic.zg
12:52 12.05.2019.

Papa daje mrvice Hrvatima da bi i dalje radio karijeru" na pomirenju sa pravoslavnima" preko leđa nas Hrvata. Sram ga bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije