Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Apostolski vizitator: U Međugorju se događaju spektakularna obraćenja

"Međugorje se razlikuje od sličnih mjesta po nevjerojatnom naporu oko obrazovanja, kateheze, ne samo liturgije kao takve."
09. svibnja 2019. u 21:55 61 komentara 8109 prikaza
Međugorje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Apostolski vizitator pape Franje za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser izjavio je kako se u tome  hodočasničkom mjestu poznatom po Gospinim ukazanjima, koje Crkva još nije službeno priznala, svakodnevno događaju spektakularna obraćenja

Porfirije Perić PRESEDAN IZ SPC Porfirije: Pravoslavna crkva je pogrešna adresa za ljutnju zbog papine izjave o Stepincu

"Ono što se razvilo u Međugorju pokazuje veliku želju za ispovijedi, dakle za obraćenjem. Ovdje smo svjedoci spektakularnih obraćenja koja se događaju svakodnevno", rekao je nadbiskup Hoser u intervju za Katolički tjednik opisujući svoju ulogu u Međugorju. 

Dodao je kako ga se u Međugorju posebno dojmila "gorljivost hodočasnika koji tu dolaze". Naveo je kako se brojni vjernici uspinju križnim putem na uzvišenje Križevac na koji se nije lako uspeti, pokazujući time koliko im je važan križni put. 

Dodao je kako su u Međugorju prisutne i brojne druge pobožnosti poput molitve krunice, klanjanja i masovnih ispovijedi. 

Poljski nadbiskup je naveo kako je njegova ključna misija sada vezana uz poboljšanje i razvijanje prihvata hodočasnika koji dolaze u Međugorje iz cijeloga svijeta i koji su sve brojniji. 

Papa Franjo u Bugarskoj Ivan Hrstić Papa Franjo i patrijarh Irinej 
od Stepinca traže čudo nad čudima

"Treba dakle ponuditi prikladnu pastoralnu brigu u smislu oblikovanja liturgije i pružanja sakramenata. Međugorje se razlikuje od sličnih mjesta po nevjerojatnom naporu oko obrazovanja, kateheze, ne samo liturgije kao takve. Produbljivanje vjere je cilj mojega poslanja i sve treba služiti dobru onoga što se ovdje događa", rekao je nadbiskup Hoser. 

Međugorski fenomen vezuje se uz tvrdnje tadašnje šestero djece kojima se Gospa počela ukazivati od 1981. Nekolicini od njih se Gospa, po vlastitim tvrdnjama, ukazuje i danas. Zbog poruka koje šalje nazivaju je Kraljicom mira

Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo s kardinalom Camilom Ruinijem na čelu koje je istraživalo fenomen Međugorja te je izvještaj dostavilo Kongregaciji za nauk vjere. Izvještaj je proslijeđen Svetome ocu na donošenje konačne odluke. Prema tvrdnjama više crkvenih uglednika izvješće koje je dostavilo povjerenstvo navodi kako su autentična prva ukazanja Gospe iz 1981.

Papa Franjo u zrakoplovu EKSKLUZIVNO: Još ništa od kanonizacije Papa za Večernjak: Stepinac je blažen, može mu se moliti, ali do svetosti moramo izučiti neke točke

Papa Franjo je prošle godine za apostolskog vizitatora za Međugorje imenovao nadbiskupa Henryka Hosera. 

Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • zokimo:

    Ako ne vjerujete ne morate komentirati, i ja mislim da ste vi ateisti svi debili pa opet nikome ne govorim

  • glištun:

    Spektakularna preobraćenja...razlomci tamo postaju cijeli brojevi, a broj Pi dobiva konačnu decimalu...

  • jocoudriga:

    Ako to svećenik kaže onda to mora biti istina :-)