Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovor s vjernicom

Papa Franjo na telefonu sa žrtvom silovanja: Niste sami!

papa
Reuters/PIXSELL
27.08.2013.
u 19:14

Alejandra Pereyra prije deset dana poslala je e-mail papi Franji u kojem je zatražila pomoć i prijavila je kako je dva puta bila žrtvom nepravde

 – Kada sam čula Papin glas preko telefona činilo mi se da me je Bog dodirnuo, kazala je Argentinka Alejandra Pereyra (44), žrtva policajca silovatelja.

 – Vi niste sami, kazao je papa Franjo svojoj sunarodnjakinji i s njom razgovarao čak 30 minuta.

Alejandra Pereyra prije deset dana poslala je e–mail papi Franji u kojem je zatražila pomoć i prijavila je kako je dva puta bila žrtvom nepravde. Prvo ju je silovao policajac, a onda, nakon što ga je prijavila, postala je predmetom prijetnji, pritisaka i stalnih ispitivanja.

 – U nedjelju u 15.50 sati (10.50 sati po srednjoeuropskom vremenu) zazvonio je moj mobitel i kada sam pitala tko je, čula sam odgovor: „Papa.“ Ostala sam skamenjena, ispričala je Pereyra i dodala kako je njihov razgovor bio usredotočen na vjeri i povjerenju.

 – Papa je s mnogo pažnje saslušao moju priču. Sada ću učiniti sve da odem u Vatikan. Papa je kazao da će me primiti, ispričala je Pereyra.

Papa Franjo kazao joj je i kako dobiva na tisuće pisama dnevno, ali ono što mu je napisala Pereyra pogodilo ga je u srce.

Papa Franjo, dakle, i dalje telefonski naziva osobe za koje smatra da im je potrebna njegova riječ utjehe. Tako je, također u nedjelju, 25. kolovoza, u 10.45 sati po srednjoeuropskom vremenu, nazvao Rosalbu Tomassoni (77), majku ubijenog sina poduzetnika Andreae Ferrija u Pesaru. Nakon što je 7. kolovoza nazvao Andreina brata Michelea Ferrija, sada je nazvao i njihovu majku. Michele Ferri sada je izjavio kako mu je tijekom razgovora papa Franjo najavio da će nazvati i njihovu majku, ali „iskreno kazavši mislio sam kako će to učiniti poslije, možda za godinu dana, ali evo...“. Michele je invalid, odnosno nakon prometne nesreće kreće se u kolicima te kaže kako je to što je papa Franjo nazvao majku samo par tjedana nakon njega „Andrein znak odozgo“.

„Gospođo Rosalba, ja sam papa Franjo“, započeo je telefonski razgovor poglavar Katoličke crkve s majkom braće Ferri te nastavio: – Znate, i ja sam rođen 1936. godine kao i Vi. Rosalba se, očito, nije zbunila, jer je pozvala Papu u njihov grad Pesaro. Taj poziv Franji trebao je uputiti još njezin sin Michele, ali zbog emocije što razgovara s papom poziv nije izustio. Papa Franjo se zahvalio na pozivu i rekao kako mu neće biti moguće zbog zauzetosti doći u Pesaro.

 Rosalba nije htjela javnosti objaviti da ju je nazvao papa Franjo, ali na to ju je nagovorio njezin župnik, otac Mario, iz župe Sacro Cuore di Soria.

 >> Halo, tko zove? Ja sam papa Franjo, prijeđimo na ti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije