Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Papa Franjo imenovao Mariju Kolak članicom Vijeća za ekonomiju

Kolak je imala istaknutu karijeru u Berliner Volksbank u kojoj je obnašala različite funkcije. Pohađala je, među ostalim Harvard Business School u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama.
07. kolovoza 2020. u 16:20 2 komentara 1123 prikaza
Marija Kolak
Foto: IKA

Nakon objave da ju je papa Franjo imenovao članicom Vijeća za ekonomiju Svete Stolice, Marija Kolak je u izjavi za Informativnu katoličku agenciju izrazila radost zbog odgovornosti koju joj je povjerio Sveti Otac.

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih mjesta u svijetu Darko Pavičić Da nije bilo pape Franje, plan protivnika Međugorja ostvario bi se - zabranili bi ga

„Odlukom Svetog Oca imenovana sam na spomenutu funkciju. To mi je izuzetna i velika čast i radost. Budući da je vjera sastavni dio mog svjetonazora i života, a aktivno sam nastojala živjeti svoju vjeru te sudjelovati u životu naše Hrvatske katoličke misije Berlin, svojim angažmanom na spomenutoj funkciji želim pomoći mojoj Katoličkoj Crkvi u poslovima u kojima sam kompetentna. Vjerujem da ću svojim radom pomoći ugledu i općem dobru Crkve. Radujem se odgovornosti koju mi je povjerio Sveti Otac”, izjavila je za IKA-u Marija Kolak.

Papa Franjo imenovao je nove članove Vijeća za ekonomiju Svete Stolice, među kojima i Hrvaticu koja živi u Njemačkoj Mariju Kolak, objavio je u četvrtak, 6. kolovoza Tiskovni ured Svete Stolice.

Marija Kolak rođena je u Đakovu 1970. godine, a podrijetlom je iz župe Vinica.

Mladifest KORAK BLIŽE PRIZNANJU Papa Franjo u pismu mladima u Međugorju: 'Dođite i vidjet ćete!'

Kolak je imala istaknutu karijeru u Berliner Volksbank u kojoj je obnašala različite funkcije. Pohađala je, među ostalim Harvard Business School u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Trenutačno obnaša dužnost predsjednice Nacionalne udruge Deutsche Volksbanken i Raiffeisenbanken. Udata je i majka je troje djece.

Cijeli je život provela u različitim aktivnostima Hrvatske katoličke misije u Berlinu.

dirljivo
Tuga u obitelji zbog gubitka: Jelena Veljača objavila emotivnu fotku, fanovi izražavaju sućut
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • lijepa_li si:

    čestitke ovoj izuzetnoj ženi, majci, krščanki

  • sohnahoakasaa:

    Sve će napraviti samo ne ono kaj smeta njegovom velikom prijatelju, huškašu rata protiv Hrvata, molitve za agresore i zločince ali ne da prestanu već im sreću i Gospodovu milost tražio. Mogu se za ovo i ispovijediti jer neki svećenik ... prikaži još!k liberal to sigurno očekuje. Takvi zaboravljaju da su nas njihova subraća naučila da se osuđuje djelo (grijeh) a ne čovjek a Papa je ipak i unatoč samo čovjek.