Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORAK BLIŽE PRIZNANJU

Papa Franjo u pismu mladima u Međugorju: 'Dođite i vidjet ćete!'

Mladifest
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
1/4
03.08.2020.
u 23:00

“Crkva treba vašu poletnost, vaše intuicije, vašu vjeru”, poručio je papa Franjo mladima na 31. Mladifestu.

Pismo koje počinje s “dragi mladi”, a koje je papa Franjo uputio mladima na 31. festivalu mladih u Međugorju, znači još jedan korak više u priznanju međugorskog fenomena s crkvenog vrha. S ponosom ga je na otvorenju ovoga Mladifesta u vremenu korone podigao i pokazao apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto jer mu je očigledno bilo drago da Sveta Stolica i papa Franjo osobno prepoznaju plodove Međugorja, među kojima je okupljanje mladih početkom svakog kolovoza već 31 godinu među vidljivijima.

To kaže i sam papa Franjo, pišući mladima kako je njihov godišnji susret u Međugorju vrijeme ispunjeno molitvom, katehezom i bratskim susretom koje im pruža priliku da upoznaju živog Isusa Krista, na poseban način u slavlju presvete euharistije, u klanjanju pred Presvetim kao i u sakramentu pomirenja.

– Tako vam pomaže otkriti drukčiji način življenja, različit od onoga koji nudi kultura privremenoga prema kojoj ništa ne može biti trajno i koja poznaje isključivo uživanje u sadašnjem trenutku – rekao je poručivši im da se ne boje jer Krist živi i želi da budu živi.

– Jeste li čuli njegov glas koji vam govori: “Dođite i vidjet ćete?” Jeste li osjetili taj poriv da krenete? Provodite ovo vrijeme s Isusom kako biste se ispunili njegovim Duhom i tako postali spremni za avanturu života. Krenite mu u susret, ostanite s njim u molitvi, povjerite mu se jer je poznavatelj ljudskog srca. “Dođite i vidjet ćete”, prelijepi Gospodinov poziv koji nam je prenio mladi i ljubljeni Kristov učenik, upućen je i svim budućim učenicima. Isus vas pozivada ga susretnete, a upravo je ovaj festival prilika da dođete i vidite – napisao je papa, ističući kako to znači doživjeti Gospodina i zahvaljujući njemu vidjeti puni i konačni smisao našeg postojanja. “Dođite i vidite” stoga je ovogodišnje geslo Mladifesta.

– Veliki uzor Crkve mladoga srca, koja je spremna slijediti Krista s novom svježinom i vjernošću, uvijek ostaje Djevica Marija. Snaga njezina “da”’ i “neka mi bude”, riječi koje je izrekla pred anđelom, uvijek iznova oduševljava. Njezino “da” znači sudjelovati i riskirati, bez ikakvog drugog jamstva osim sigurnosti u spoznaji da je nositeljica obećanja. “Evo službenice Gospodnje” (Lk 1,38), najljepši je primjer koji nam govori što se događa kada se čovjek, u svojoj slobodi, prepusti u Božje ruke“, napisao je papa Franjo i preporučio mladima da ih taj primjer nadahne i bude im putokaz.

– Marija je Majka koja bdije nad nama, svojom djecom, nad nama koji kročimo kroz život često shrvani umorom, potrebiti, ali sa željom da se svjetlo nade ne ugasi. Ovo je naša želja; da se svjetlo nade ne ugasi. Naša Majka gleda ovaj hodočasnički narod, narod mladih koje ljubi, koji je traže u tišini unatoč tome što na putu ima toliko buke, brbljanja i rastresenosti (Christus vivit, 48) – tumači papa Franjo poručivši mladima da trče “privučeni Licem koje toliko ljubimo, kojem se klanjamo u euharistiji i prepoznajemo u tijelu naše braće i sestara koji trpe”

. – Crkva treba vašu poletnost, vaše intuicije, vašu vjeru – poručio je mladima u Međugorju.

Komentara 3

JV
Jugo Večernjak
15:13 04.08.2020.

Pa kaj onda ne prizna Međugerje i proglasi ga svetištem??? Danas je to lako... mailom... 😁

VR
Vrac666
07:35 04.08.2020.

Došli su i što su vidjeli!? Pred Coronom i Gospa utekla

Avatar @proma-trač
@proma-trač
00:17 04.08.2020.

Lijepa poruka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije