Naslovnica Vijesti Svijet

Papa: Čovječanstvo proživljava duboku krizu

Kardinal Angelo Sodano obratio se Papi i kazao kako je "cijela Crkva uz Benedikta XVI.", koji je podvrgnut stalnim napadima zbog skandala svećenika pedofila.
04. travnja 2010. u 13:16 38 komentara 8 prikaza
papa (1)
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/6

VATIKAN – Potreban je eksodus prema miru, rekao je papa Benedikt XVI. s balkona na pročelju bazilike svetog Patra u Rimu obraćajući se Gradu i svijetu (urbi et orbi) na Uskrs, nakon čega je sretan najvažniji blagdan Katoličke crkve poželio na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome.

Uoči uskršnje mise na Tgu svetog Petra, koju je pod kišom pratilo oko sto tisuća vjernika, kardinal Angelo Sodano, dekan kardinalskog zbora, se obratio Papi i kazao kako je "cijela Crkva uz Benedikta XVI.", koji je podvrgnut stalnim napadima zbog skandala svećenika pedofila.

Bio je to neuobičajeni početak svećanosti na Trgu svetog Petra. Nikada se u dvotisućljetnoj povijesti Crkve nije dogodilo da se uoči usrršnje mise uputi poruka potpore Papi. Papa se obratio svijetu i državnicima poželjevši da svugdje prevlada dijalog, jer čovječanstvo proživljava duboku krizu.

- Neka zemljama pogođenima terorizmom i društvenim ili vjerskim diskriminacijama Bog dade snagu za pokretaje dijaloga i za radostan suživot, poručio je Papa. Govorio je o kriznim prostorima u svijetu, kao i pučanstvu pogođenom potresom.

Bozanić predvodio misu, Kosor u prvom re

Bozanić predvodio misu, Kosor u prvom redu
Kardinal Josip Bozanić predvodio je Uskrsnu misu u zagrebačkoj katedrali. - Mi često bježimo od razočaranja našeg života, ali uskrsnuće u svakome od nas može se dogoditi dok još razmišljamo o razočarenju koje nam se dogodilo. Svi smo pozvani uskrsnuti u srcu. Svima vama neka raste ljubav prema svima koji nas okružuju - rekao je kardinal Bozanić. Na misi su bili i premijerka Jadranka Kosor, Luka Bebić i Gordan Jandroković.(IČ/VLM)

Gorivo
UŠTEDA
Čak i najmanja sitnica može utjecati na potrošnju goriva u vašem automobilu

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    Brothers in Crime stite jedni drugog .... PLJUC!

  • koinsky:

    koliko vrijedi moja rijec?nisam ni materijalist,a ti lijepis etikete i cijene.tvoje vrednovanje mojih \"manipuliranih\"rijeci uopce me ne zanima.

  • -obrisani-:

    Papa u zastiti ZLOCINA Njegovom zastitom je unisteno tisuce djece. Monstrumi su se danima, nocima i godinama izivljavali na jadnoj nezasticenoj djeci. Premjestanjem istih je sirio i prikrivao zlocinacki poduhvat sa kontinenta na kontinent. Onaj Fritz u Austriji je dobar ... prikaži još!bar za ove bio, jer bar nije izivljavao sebe na tudjoj djeci. Vjerovatno ce se suditi u SAD i sto prije to bolje !!