Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kina

Panda genetski najsličniji psima, ali ipak pripada porodici medvjeda

panda
Reuters
13.12.2009.
u 15:33

Znanstvenici su dovršili rad na genskoj mapi velikog pande, što će im uvelike pomoći da ih zaštite od bolesti i očuvaju od potpunog izmiranja

Kineski znastvenici dovršili su rad na genskoj mapi velikog pande i došli do zaključka da je ova simpatična i sve ugroženija životinja genetski vrlo slična psu. no još uvijek znanstvenici ostavljau otvornom mogućnost da je panda podvrsta medvjeda. Panda ima 21 par kromosoma na kojima se nalazi 20 tisuća gena.

Znanstvenici koji rade na ovome projektu nadaju se da će genom pande pomoći u očuvanju ove vrste te u liječenju i sprečavanju bolesti, ali i u tome zašto se pande tako teško razmnožavaju. (maš)

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:59 13.12.2009.

Pa tako je i s ljudima.Ima jedan koji sliči čimpanzi,ali spada u ljudsku rasu,a glasa se ko hijena.

OB
-obrisani-
16:00 13.12.2009.

Budale, psi se ne hrane s bambusom i travom ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije