Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERAVCI SU MU ŽIVOTNI PROJEKT

Paladina za Večernji pojasnio detalje svoje imovine i otkrio od koga potražuje 19,4 milijuna kuna

Zagreb: Ministar Ivan Paladina održao konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
05.04.2022.
u 13:44

Paladina je prijavio po 19.276 kuna mjesečnih prihoda od imovine koje on i supruga ostvaruju, a kako nam je objasnio, riječ je o prihodima od najma poslovne zgrade s jednim stanom u centru Zagreba koju također posjeduju

Novi ministar graditeljstva Ivan Paladina pojasnio nam je neke detalje vezane uz imovinsku karticu koju je danas podnio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Imovinska kartica otkrila je da je ministar kupio čak 45 građevinskih zemljišta i šest oranica u mjestu Beravci kod Velike Kopanice, a na naše pitanje zašto je tako "zaljubljen" u Beravce, odgovara kako se radi o poslovnoj procjeni.

– Nisam zaljubljen, nego sam u ovome vidio svoj životni projekt – kaže Paladina i pojašnjava kako se radi o zemljištu na kojem je po prostornom planu već dulje vrijeme zamišljena gospodarska zona, a ideja mu je da ta zona bude bioekološka, s obnovljivim izvorima energije.

Među intrigantnim dijelovima ministrove imovinske kartice jest i potraživanje od 19,4 milijuna kuna, budući da Paladina nije naveo tko mu duguje toliki novac. Za Večernjak pak objašnjava kako se radi o vrijednosnom papiru, točnije obveznici IGH na temelju koje od najma zgrade u Splitu koju koristi desetak tvrtki, među njima i IGH, ubere 76.500 kuna prihoda od imovine koju je prijavio u imovinskoj kartici. Ministar nije jedini vlasnik ovih obveznica, a prijavljeno potraživanje njegova je procjena vrijednosti na koju bi mogao računati u trenutku prodaje ovih poslovnih prostora.

Uz navedeno, Paladina je prijavio po 19.276 kuna mjesečnih prihoda od imovine koje on i supruga ostvaruju, a kako nam je objasnio, riječ je o prihodima od najma poslovne zgrade s jednim stanom u centru Zagreba koju također posjeduju. Po podacima koje je naveo u imovinskoj kartici, vrijednost ovih nekretnina nešto je veća od 8,3 milijuna kuna.

Paladina u vlasništvu ima i tvrtku Delta savjetovanje, a s 10 posto suvlasnik je u Kupari Luxury hotels d.o.o. Udjele još uvijek nije prenio na treću osobu, kako mu nalaže zakon, no kaže da će to svakako učiniti prije isteka zakonskog roka od 60 dana od stupanja na dužnost. Ministar uvjerava i kako neće biti u sukobu sa zakonom s obzirom na to da je u njegovu ministarstvu i resor državne imovine pa i projekt Kupari.

– Konzultirao sam se s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, vlasništvo ću vrlo skoro prenijeti, a u Ministarstvu sam sve nadležnosti vezane uz ovaj projekt premio na državnu tajnicu, kako mi je savjetovano – rekao nam je Ivan Paladina. 

Ključne riječi

Komentara 51

ON
ON
14:22 05.04.2022.

Trideset godina postoji republika Hrvatska.Neznam koliko je star doticni ministar?Ali znam sta se moglo posjedovat u bivsoj drzavi.Dali mi netko moze objasniti kako je ovaj gospodin dosao do ovolikog bogastva.A takvih je jako puno u lijepoj nasoj.

TM
trade_mark
14:28 05.04.2022.

na čelu mu piše "kriminal"

Avatar Bill Carson
Bill Carson
19:30 05.04.2022.

Kada vidim te ljude shvatim koliko sam nesposoban što radim za plaću kao zadnji ološ. Što će nam fakulteti kada imamo ove likove koji u prvi 10 godina rada imaju milijune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije