Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže jesen

Pala obilna kiša na sjevernom Jadranu, evo kakvo nas vrijeme očekuje

Kiša u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
18.09.2016.
u 09:28

Oborine će biti češće na Jadranu i područjima uz Jadran, a osobito u Dalmaciji i obilnije.

Podaci DHMZ-a o količini kiše koja je pala tijekom petka i u noći na subotu govore o ekstremnim količinama na dijelu sjevernog Jadrana te u gorskim krajevima. Najviše kiše je palo u  Kukuljanovu (industrijska zona u zaleđu Rijeke), čak 178 litara na kvadratni metar. Službeni podatak iz Poreča govori o 125.5 litara kiše u 24 sata (do 8 sati jutros). Glavnina te kiše je pala u rano poslijepodne tijekom izraženog grmljavinskog pljuska.

Oborine će biti češće na Jadranu i područjima uz Jadran, a osobito u Dalmaciji i obilnije.

Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjeren jugozapadni i jugo. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25 Celzijevih stupnjeva, a u gorju ponegdje malo niža, prognozira za nedjelju Državni hidrometeorološki zavod.

Podaci DHMZ-a o količini kiše koja je pala tijekom petka i u noći na subotu govore o ekstremnim količinama na dijelu sjevernog Jadrana te u gorskim krajevima.

Najviše kiše je palo u  Kukuljanovu (industrijska zona u zaleđu Rijeke), čak 178 litara na kvadratni metar. Službeni podatak iz Poreča govori o 125.5 litara kiše u 24 sata (do 8 sati jutros).

Glavnina te kiše je pala u rano poslijepodne tijekom izraženog grmljavinskog pljuska.

>>Ciklona Andrija odnijela ljeto i donijela prve veće kiše 

Komentara 1

Avatar bozezasto
bozezasto
09:42 18.09.2016.

Simpatična ljevičarka na biciklu, jesi za pizzu i coca colu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije