Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA AKCIJA EUROPOLA I BUGARSKE

Pala banda: Krivotvorili 800.000 eura te izradili lažnu putovnicu Sylvestera Stallonea

Europol
Foto: Europol
1/7
03.02.2021.
u 08:40

U Europolu kažu da je ta krivotvorena putovnica bila izuzetno visoke kvalitete te da je imala sve potrebne sigurnosne žigove i certifikate

Zapljena gotovo 800.000 krivotvorenih eura, pretrage kuća i vozila na ukupno 30 lokacija te pokretanje istrage kojom je obuhvaćeno devet osoba, od kojih je šest uhićeno, rezime su akcije bugarske policije koja je razbila kriminalnu grupu koja se bavila krivotvorenjem novca i dokumenata.

Akcija bugarske policije provedena je u suradnji s Europolom te američkom tajnom službom, koja je u SAD-u, osim za osiguranje tamošnjih predsjednika, zadužena i za istrage oko krivotvorenja novca. Bugarska je policija tijekom akcije u bugarskom odmaralištu razotkrila jednu kopiraonu u kojoj se printao krivotvoreni novac, dok su u Plovdivu i Šumenu razotkrili dvije takve radionice u kojima su se printali lažni  dokumenti.

Mora se priznati da su kriminalci bili vrlo inventivni jer Europol kaže da su svoje usluge "oglašavali" lažnom bugarskom putovnicom poznatog američkog glumca Sylvestera Stallonea, koji se proslavio ulogama u filmovima Rocky i Rambo. U Europolu kažu da je ta krivotvorena putovnica bila izuzetno visoke kvalitete te da je imala sve potrebne sigurnosne žigove i certifikate. Osim putovnica, krivotvorili su i  vozačke dozvole, a krivotvoreni novac dalje su distribuirali, baš kao i lažne dokumente.

Tijekom istrage otkriveno je da su neki od sada osumnjičenih članova kriminalne grupe bili povezani sa sličnom kriminalnom organizacijom koja je uhićena 2018. Upravo uhićena kriminalna grupa služila se istim lokacijama kojima se koristila i grupa koja je razotkrivena i uhićena 2018.

Ključne riječi

Komentara 4

AA
aabbcc
18:10 03.02.2021.

Banda su i oni sto podrzavaju gotovinsko placenje novcanicama, to treba ukinuti ili bar ograniciti na max 50Kn. u ducanima i svugdje.

SI
sisavac
09:32 03.02.2021.

nema većih lopova od tih bugara. ljeti po jadranu operiraju, kradu novčanike, upadaju u apartmane, vikendice. svako plaćanje na ulici moraš pažljivo raditi, jer ekipa prolazi i samo klizne uz tebe. al to je sitnica kolko su nas austrijanci pokrali. kroz 'svoje' banke. nisu operirali po zapadnoj europi, već su 90-ih na nas, na istok nasrnuli. i opelješili nas. a naše banke kod njih nisu mogle otvoriti ni jednu poslovnicu, koja bi poslovala sa građanima. baš smo pravi prijatelji, ne... kako se tove onaj predsjednik društva prijatelja hrvatske i austrije...

SL
slatix
09:09 03.02.2021.

Znaći na Putovnicu su stavili ovu Fotografiju. Hahahaha sigurno se tako fotkao Slay za putovnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije