Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rad za opće dobro

Pakračani će morati zaraditi socijalnu pomoć

Volonteri
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
21.01.2016.
u 15:15

Četiri do pet sati dnevno raditi na poslovima čišćenja grada Pakraca.

Svi radno sposobni Pakračani koji primaju minimalnu novčanu naknadu od Centra za socijalnu skrb od ovoga tjedna sudjeluju u programu rada za opće dobro, koji provodi gradska uprava.

Devet osoba će desetak dana s gradskim komunalnim pogonom, 4 do 5 sati dnevno, raditi na poslovima čišćenja grada Pakraca.

Zakon omogućuje jedinicama lokalne samouprave da takve osobe koristi od 30 do 90 sati mjesečno u programima rada za opće dobro. Ako se netko od pozvanih ne odazove, ulazi u postupak koji može rezultirati vremenskim gubitkom prava na novčanu naknadu.

>> U požaru obiteljske kuće poginuo 92-godišnji vlasnik

Komentara 4

Avatar bat 555
bat 555
15:51 21.01.2016.

Napokon. Socijalna pomoć je premala za one koji ju zaslužuju ali nažalost više je onih debila kojima je ok živjeti na tuďoj grbaći I tu predlažem godinama inicijativu da se te ljude aktivira u lokalnu zajednicu I da odrade te novce koje dobivaju. 800 kuna socijalne pomoći je 40 radnih sati. Plus Im dati topli obrok I to je to. Ko neće ukinuri mu pomoć.

ZL
zlatnirat
16:02 21.01.2016.

Eto gdje se moze pametno usparati a ljudi dobiti radne navike.

JU
jurajuric116
17:00 21.01.2016.

čim se ovo počne provoditi na razini države korisnika će biti manje. puno ih radi na crnjaka usput uz socijalu pa će sada odabrati što im je isplativije. sigurno ne ta mala socijala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije