Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakistanski general:

Pakistanski general: NATO-ov je napad namjeran čin agresije

prosvjed, američka zastava
Reuters/PIXSELL
30.11.2011.
u 18:04

Pakistanski ravnatelj vojnih operacija tvrdi da je NATO namjerno napao kontrolne točke iako je znao da su one pakistanske

NATO-ov napad namjeran je čin agresije koji bi mogao naštetiti naporima za stabilizaciju Afganistana, ustvrdio je u srijedu pakistanski general-bojnik Ishfaq Nadeem, ravnatelj vojnih operacija, prenosi Reuters.

Subotnji napad NATO-ovih helikoptera i zrakoplova na dvije kontrolne točke u Pakistanu, blizu granice s Afganistanom, najgori je incident te vrste otkad je Pakistan ušao u savez sa SAD-om 2001. godine. Poginula su 24 pakistanska vojnika, a Nadeem tvrdi da su NATO-ove snage nastavile pucati i nakon što su obaviještene da zapravo napadaju Pakistance.

– Detaljne informacije o točkama već su bile dostupne ISAF-u i nemoguće je da nisu znali da su to naše kontrolne točke – izjavio je Nadeem za lokalne novine.

Nadeem je također ispričao da je američki narednik zadužen za komunikacije u Afganistanu obavijestio jednog pakistanskog bojnika kako su se NATO-ove snage našle pod neizravnom vatrom na mjestu udaljenom 15 kilometara od točaka. Pakistanci su odgovorili da trebaju vremena za provjeru te su tražili koordinate, a neimenovani se narednik, tvrdi Nadeem, poslije javio kako bi ih obavijestio da je pakistanska kontrolna točka pogođena. Nadeem je zaključio da je NATO znao mjesta pakistanskih točaka prije napada.

Islamabad je žestoko reagirao na napade, zaprijetivši unazađivanjem mirovnih napora u Afganistanu kroz povlačenje iz međunarodne konferencije o budućnosti te zemlje, koja će se održati idućeg tjedna u Njemačkoj. U cijeloj zemlji raste antiameričko raspoloženje i popularnost vojske – u Lahoreu je, na primjer, organiziran prosvjed više od tisuću pakistanskih religioznih studenata koji su izvikivali "Smrt NATO-u" i "Smrt Americi", dok se u Islamabadu palila američka zastava.

Ključne riječi

Komentara 22

OB
-obrisani-
18:32 30.11.2011.

forca USA...tamani talibane bez milosti...

RI
Riznica
18:50 30.11.2011.

Sta te to cudi generale, pa u Kurànu stoji da ce se oni vjecno boriti protiv nas ... To jednostavno tako treba da bude ... KADAR !!!!

OB
-obrisani-
18:25 30.11.2011.

i ovaj se čudi da su oni to namjerno uradili, pa jel se pita on tko je istrijebio bizone i indijance i sad trijebi po planetu ko tetrijeb gluhan u parenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije