Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IAKO ŽELI MIR

Pakistanska znanstvenica osuđena na 86 godina zatvora

baba
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
24.09.2010.
u 08:00

Siddiqui je uhićena kad je u Afganistanu otvorila vatru na Amerikance vičući: "Smrt Amerikancima!" Tužitelji u New Yorku nazivaju je simpatizerkom Al-Qa'ide i tražili su doživotni zatvor.

Aafia Siddiqui, pakistanska znanstvenica optužena za pokušaj ubojstva nekoliko časnika američke vojske, osuđena je na 86 godina zatvora, javlja BBC. Siddiqui je uhićena kad je u Afganistanu otvorila vatru na Amerikance vičući: "Smrt Amerikancima!" Tužitelji u New Yorku nazivaju je simpatizerkom Al-Qa'ide i tražili su doživotni zatvor.

Njezini odvjetnici pokušavali su dokazati da je psihički bolesna.

Siddiqui je neuroznanstvenica koja je studirala na prestižnom Massachusetts Institute of Technology u SAD-u, a onda se udala za rođaka Khalida Sheikha Mohammeda, navodnog tvorca ideje o napadu 11. rujna i vratila se u Pakistan.

Govorilo se da je u Americi nakon uhićenja mučena, ali ona je to sama opovrgnula u svojoj izjavi uoči presude.

– To je mit i laž koja se širi među muslimanima. Ja ne želim krv ni sukobe. Želim mir i kraj ratova – napisala je. 

Ključne riječi

Komentara 32

MM
Mladen Miletić
11:55 24.09.2010.

Pakistanska znanstvenica osuđena na 86 godina zatvora, daleko humanije od Amerike jel nekada daju i po više doživotnih zatvorskih kazni jedno te istoj osobi.

OB
-obrisani-
13:49 24.09.2010.

Baš čudna životna priča. Ni danas se ne zna gdje je provela onih 5 godina nakon misterioznog nestanka u Pakistanu.

RI
Riznica
11:00 26.09.2010.

Ischmidt ::: Ova obrazovana naucnica je osudzena samo zato sto je hrabra zena muslimanka !!! Ili ti mozda ocekujes u svojoj glavi , da okupatore i agresore doceka sa cvijecem u rukama !!! \' Napolje iz Avganistana bando jedna, nikoo vas tamo nije ni zvao..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije