Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Pakistanac osuđen na 12 godina zbog ubojstva u tramvaju u Novom Zagrebu

Velika Gorica: Nastavljeno suđenje Muhammadu Shahzadu za ubojstvo u tramvaju u Novom Zagrebu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.04.2023.
u 13:19

Muhammad S. (27) je nakon zločin izašao iz tramvaja te je isti dan otputovao u Italiju gdje je nakon dva mjeseca uhićen po tjeralici koja je u međuvremenu za njim raspisana. Uhićen je u Firenzi, a policija je do njega došla putem mobitela.

Na velikogoričkom Županijskom sudu danas je na 12 godina zatvora nepravomoćno osuđen pakistanski državljanin Muhammad S. (27), kojeg je optužnica teretila da je u rujnu 2021. u tramvaju linije broj 6 nožem ubio Sinišu V. (52).

''Stajao sam na sredini tramvaja te mi je prišao meni nepoznati čovjek koji je nešto pričao. Razumio sam samo riječ 'stranac', nakon čega me je udario šakom u trbuh i zatim držao u stisku'', kazao je u svojoj obrani Muhammad S., dodajući da je izvukao nož u samoobrani.

Muhammad S. je, iznoseći obranu, dodao da je u Hrvatsku došao vlakom preko Srbije, gdje je doživio nesreću i ostao bez lijeve noge.

Podsjetimo, riječ je o događaju koji se 18. rujna 2021 u 8.55 u priključnim kolima tramvaja broj 6 koji je prometovao od okretišta Sopot u smjeru sjevera. Malo prije tramvajskog stajališta na Mostu mladosti na Sarajevskoj cesti, Muhammad S. , koji je inače imao prijavljen stalni boravak u Hrvatskoj i Siniša V. su se prvo porječkali, a verbalni je sukob potom prerastao u fizički.

U nekom trenutku je Muhammad S. izvadio kuhinjski nož i njime u vrat ubo Sinišu V., koji je  na mjestu preminuo. Mlađi muškarac je potom izašao iz tramvaja te je isti dan otputovao u Italiju gdje je nakon dva mjeseca uhićen po tjeralici koja je u međuvremenu za njim raspisana. Uhićen je u Firenzi, a policija je do njega došla putem mobitela.

U Hrvatsku je došao 2017. i tada je kao ilegalni imigrant, prilikom ulaska u Hrvatsku pao pod vlak i izgubio nogu. Nakon što je  izručen Hrvatskoj završio je u istražnom zatvoru koji mu je određen zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela.  

Komentara 15

Avatar Vukomerec
Vukomerec
13:43 26.04.2023.

Tako je završila karijera Pakistanca koji je primljen da bi "obogatio" Hrvatsku. Moja sućut obitelji Siniše V., koji je životom platio to što je Hrvatska legalizirala boravak ilegalnom migrantu tj. kriminalcu.

KI
kiselovrhnje
13:46 26.04.2023.

Hvala HDZu i ostaloj politickoj eliti sto nam dovodi ovako divne ljude da kolju Hrvate nozem po ulici u sred bijela dana. Nego nekako mi je puno 12 godina, dajte smanjite to da covjek stigne zaklat jos koga kad vecc ima tako veliki potencijal. Ako ima kakve rodake neka dodu i oni, steta da propustimo priliku i ne obogatimo drzavu ovakvim izvanrednim individualcima.

Avatar Bobiii
Bobiii
14:55 26.04.2023.

Pakistanac se ne odvaja od kuhinjskog mesarskog noža, a HDZ ih je udomio u ogromnim količinama. Kako prepoznati Pakistance od Indijaca,Nepalaca i sličnih? Jesu li to ovi sa turbanima na glavi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije