Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI STARI PREDSJEDNIK

Pahor osvojio drugi predsjednički mandat

Foto: REUTERS
1/5
12.11.2017.
u 23:30

Pahor je u drugom krugu predsjedničkih izbora dobio 53 posto, a protukandidat Marjan Šarec 47 posto glasova

Aktualni slovenski predsjednik Borut Pahor osvojio je u nedjelju drugi predsjednički mandat, poručivši da će raditi na povezivanju različitih političkih opcija i truditi se da se njegov glas čuje više nego dosada.

On je u drugom krugu predsjedničkih izbora dobio 53 posto, a protukandidat Marjan Šarec 47 posto glasova, objavilo je izborno povjerenstvo nakon prebrojanih više od 99 posto listića.

Pahoru je prvi čestitao gradonačelnik Kamnika Šarec, a kasnije i predsjednici većine parlamentarnih stranaka te premijer Miro Cerar.

Zahvaljujući biračima na potpori, Pahor je kazao da će i u svom idućem mandatu biti predsjednik svih građana i djelovati na povezivanju različitih političkih opcija.

Trudit ću se da se moj glas o društvenim i političkim problemima čuje više nego dosad, rekao je.

Pahor smatra da je glavna poruka izbora to da u Sloveniji pobjeđuju one političke snage koje povezuju, a ne dijele.

"Konačno smo došli do spoznaje da među nama mogu biti brojne razlike, ali da nema potrebe da se zbog toga mrzimo", kazao je Pahor.

U novi mandat bit će inauguriran 22. prosinca.

Komentara 5

Avatar Marenggo
Marenggo
09:08 13.11.2017.

Sve čestitke bratu socijaldemokrati Pahoru... Bolji ste od nas,pokazali ste to nebrojeno puta. Ne birate pro-fašiste kao mi...

DU
Deleted user
21:53 12.11.2017.

Kod vas nije sumljiva-zna se!

DU
Deleted user
21:36 12.11.2017.

Slovenci zaslužuju predsjednika sumnjive sexualne orjentacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije