Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patient Portal

Pacijentima KBC-a Osijek i rendgenske će snimke stizati aplikacijom

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
15.12.2022.
u 13:19

Za pacijenta, riječ je o vrlo sigurnom modelu koji je jednostavan za uporabu pri čemu se primjenjuje dvostruka autentikacija

U Kliničkom bolničkom centru Osijek započela je s radom web aplikacija "Patient Portal" koja pacijentima omogućuje primanje nalaza u digitalnom obliku putem web stranice. Posebna novost je što pacijenti ovim sustavom mogu primati i rendgenske slike snimljene prilikom svojih posjeta dijagnostičkim klinikama i zavodima, priopćili su iz ove bolnice.

Naime, pristup svim nalazima i rendgenskim slikama pojedinog pacijenta omogućen je, kako samom pacijentu osobno, tako i njegovom obiteljskom liječniku i svim liječnicima drugih medicinskih ustanova koje pacijent posjećuje, a koji imaju pravo pristupa eKartonu putem kojeg i oni pristupaju spomenutom portalu. Za pacijenta, riječ je o vrlo sigurnom modelu koji je jednostavan za uporabu pri čemu se primjenjuje dvostruka autentikacija. Dakle, pacijent željenom vjerodajnicom ulazi na portal eGrađani gdje kroz Portal zdravlja ima pristup svojim specijalističkim nalazima. Novost je, pojašnjavaju, što na samom nalazu postoje QR-kod i enkriptirana poveznica.

- Implementacijom ovakvog digitalnog rješenja u svoje poslovanje, KBC Osijek se svakako svrstava u krug zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj i Europi koje svoje poslovanje podižu na najvišu razinu komunikacije s pacijentom sa ciljem podizanja kvalitete sveopće skrbi o pacijentu te pružanja najbolje moguće podrške u liječenju unutar zdravstvenog sustava, prateći tehnološke napretke u području medicine i primjenom najsuvremenijih informatičkih rješenja - izvijestili su iz KBC-a Osijek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije