Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko nezadovoljstvo

Specijalizanti samo radna snaga? Umjesto da se educiraju, popunjavaju manjak liječnika

09.12.2022.
u 12:10

Program specijalizacija usuglašen je s EU i sadržajno dobro definiran, ali jedno piše na papiru, a drugo se provodi u praksi. Mentori su npr. uvijek isti ljudi i imaju puno specijalizanata, potplaćeni su i preopterećeni poslom, a mentorstvo im stvara dodatni pritisak.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:02 09.12.2022.

Svaki konobar tijekom sezone u Dubrovniku ima skoro pa dvostruku plaću mladog liječnika .

ŠV
Švapski
12:38 09.12.2022.

Nažalost, žene su također u nepovoljnom položaju u kirurgiji u Njemačkoj, iako možda ne tako vulgarno. Glavni razlog katastrofalne situacije u hrvatskom zdravstvenom sustavu su loše plaće, a time i masovno iseljavanje u inozemstvo. Za bolju naplatu potrebni su i značajno veći doprinosi. No, ako se velik dio zapošljavanja obavlja na crno, a taj se rad na crno ne kažnjava jer ga rade svi, dostojna medicinska skrb nije moguća. U ovoj zemlji moraš biti zdrav ili bogat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?