Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bjelovar

Pacijentica na jajniku imala divovski tumor, težak čak 25 kg

Pacijentica na jajniku imala divovski tumor, težak čak 25 kilograma (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
31.05.2012.
u 17:54

– Zahvat je za nas bio izazov jer smo pacijenticu morali operirati na boku, što inače nikada ne činimo – ističe prim. dr. Tibor Toth

 – Hvala dragom Bogu i ovim divnim liječnicima da sam danas živa, jer malo je nedostajalo da zauvijek sklopim oči – iz bolesničke postelje bjelovarske Opće bolnice poručuje 67-godišnja Ana Radotić iz Novih Pavljana pokraj Bjelovara iznoseći neobično iskustvo. Njoj je prošlog petka na Odjelu ginekologije izvađen tumor na lijevom jajniku težak nevjerojatnih 25 kilograma.

– Bilo je strašno, više nisam mogla disati niti hodati – priča ova umirovljenica prisjećajući se tih zadnjih dana prije dolaska u bolnicu. Još prije godinu dana počela se osjetno debljati zbog čega je krenula s radikalnom dijetom. Ni slutila nije da je u pitanju tumor.

– Izgubila sam pet kilograma ali trbuh mi je i dalje rastao - ističe dodajući da je od rujna sve naprosto buknulo. Noge su joj toliko otežale da na njih više nije mogla ni stati, a trbuh je toliko narastao da je spavati mogla samo na boku.

– U tom položaju smo je morali i operirati i to je za nas bio izazov, jer u tom položaju nikada ne operiramo. No trbuh je bio ogroman i za pacijenticu je taj položaj bio najmanje rizičan – ističe prim. dr. Tibor Toth, ginekolog koji je predvodio liječnički tim koji je uspješno izveo zahvat.

– Operacija je trajala oko tri sata, dovoljno dugo da smo se kolega Maričić i ja prehladili od klima-uređaja – u šali ističe prim. Toth dodajući da je pacijentica doista imala veliku sreću jer je tumor mogao i prsnuti te zakomplicirati stanje. I ovako je bila životno ugrožena, no zahvaljujući stručnoj intervenciji sve je dobro prošlo i sada se uspješno oporavlja.

– Zahvat je bio zahtjevan ne samo s operativne nego i s anesteziološke strane – ističe Toth dodajući da su tako veliki tumori srećom ipak rijetkost. Događaju se kod žena koje zanemare redoviti odlazak ginekologu, što je i ovdje slučaj. Pacijentica je, naime, priznala da je posljednji put na pregledu bila prije 15 godina.

Komentara 2

LC
lipi cane
19:08 31.05.2012.

ja ne mogu vjerovati. U Bjelovarskoj bolnici je netko proživio operativni zahvat. To je do sada mogao izvesti jedino dr. Ali na kirurgiji. Štivić u rubrici preživjeli još uvijek ima nulu.

AL
alapača
20:30 31.05.2012.

hoće li netko napokon zabraniti liječnicima da se ponašaju ko 'zvijezde u usponu' i novinare zovu nakon svakog 'uspjeha', ne mareći za pravo pacijenta na privatnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije