Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK VRHOVNOG SUDA
Povratak na članak

Dobronić oduševio građane i jednom izjavom doveo u pitanje sustav ovrha: Evo što to znači

U medijskoj prezentaciji Dobronićeva istupa, dovedene su u pitanje općenito ovrhe javnih bilježnika, i kao povjerenika suda, na temelju vjerodostojne isprave, jer se odobravaju na temelju bilo kakve isprave.

Komentari 134

PO
poluprovokator
09:37 28.10.2021.

Nepravda je kad te ovrše preko FINA-e a da prethodno ne dobiješ nikakvu obavijest. Ako i želiš saznati razlog moraš im platiti da ti to daju. Žalba na ovrhu ne odgađa ovršenje pa čak ni onda kadanimaš dokaz da si obvezu izvršio davno i na vrijeme, itd. Iz navedenoga se vidi da je lobiranje (citaj podmicivanje) proguralo tako grubo nepošten zakon u cilju otimanja imovine građana.

VL
FO
Fortex
08:53 28.10.2021.

SAMO SUD može donjeti odluku o ovrsi a ne tamo neki Hanžekovićev odvjetnički ured koji je napravio biznis od izbacivanja ljudi na cestu a Hanžeković se time i HVALIO u NEDJELJOM U 2, kaže JA SAM izmislio ovršni zakon, vladada ga je za Hanžekovića napisala! No narod sotonizira jedinu stranku koja se je borila PROTIV TOGA . . .

VL
HU
Hubrvi
10:18 28.10.2021.

System ovrhe je zapetljan i nepravedan. Iz ovrhe treba izbaciiti u prvom redu FINU koju treba I POTPUNO UKINUTI, a posebno biljeznike koji tu nemaju kaj traziti. Ovrhu i ovrsitelje treba podijeliti na cetiri skupine. PRVA skupina su potezni ovrsiteljii koji rade u okviru drzavnih lokalnih poreznih ureda. Porezni dug se plijeni bez ikakvih drugih sudionika i i ako u roku od mjesec dana nakon dospjeca nije placen. DRUGA skupina su dugovi policijske ili druge kazne raznih nadzornih inspekzorata, dugovi prema zdrastvenom i mirovinskom osiguranju, dugovi prema carini i dugovi prema osiguranju za nesrece i sl. Ovrsitelji rade u sklopu carine i ZA OBADVIJE GRUPE NIJE POTREBAN NIKAKAV SUDSKI NALOG. TRECA skupina su svi moguci privatni ili poslovni dugovi koje ovrsavaju samostalni privatni i sudski potvrdjeni ovrsitelji, a ovrsava se samo prema sudskom nalogu, a ne prema ovjeri nekakvog seoskog biljeznika. Sve ostalo je glupost i glupo pametovanje hrvatskih pravnika, koji se tako i zovu i koji, pogotovo oni kojii dodju od Ive Josipovica, kad cuju rijec pravnik misle da se tu radi o salati od paradajza. A FINA je nekakva bezvezna umjetna tvorevina preuzeta iz vremena komunizma i za cije postojanje nema nikakvih razloga.

VL
PP
Preodgojen_Povratnik
11:05 28.10.2021.

Ne znam bas, ne djeluje mi nepristran.

VL
KU
Kultura
10:30 28.10.2021.

Jel treba komentar na ovrhu kad ti za 35 kuna duga za koji nisi primio niti jednu opomenu skinu s tekuceg racuna iznos od 1.065 kuna? Troskovi 28 puta veci od glavnice. I onda ce mi netko reci da drzava vodi racuna o svojim gradjanima?!?

VL
PO
pomorac1
17:12 28.10.2021.

Oduševio koga !? Neka poradi na zabrani petokrake koja je bacala ljude u Jame.!?

VL
Avatar comparator
comparator
09:56 28.10.2021.

Bilježnici su uglavnom bivši suci ili odvjetnici koji ne snose nikakvu pravnu odgovornost za svoje odluke i nije im u interesu provođenju radnji koje radi sud. Dakle njihove odluke svode se na puku administraciju koja tek evidentira nekakav pravni postupak. ne vidim dakle nikakvu pravnu podlogu da oni obavljaju ovršni postupak bez ikakve promjene njihovog statusa i obveza.

VL
SJ
sjećanje
20:00 28.10.2021.

Dobronić je bio bitno zaostao u rješavanju u rješavanju povjerenih mu slučajeva!!! Skakač s tenka, koji nas je nazvao slučajnom državom, ga nam ga je smjestio da ruši sustav!

VL
VR
vrmenta
09:53 28.10.2021.

Sve ovrhe i bilo koje parničenje vratiti na sud jer je sud jedini mjerodavan donositi presude, a što mi nemamo dovoljan broj sudaca i zagušenost sudova je drugi problem. Davatelj usluge potrošaču mora dobro paziti kome je daje (odobrava) i njegova je odgovornost kod davanja usluge, kredita itd... i neka sam snosi odgovornost što je nesposoban u procjeni.

VL
TE
TerMInator
09:00 28.10.2021.

Ovrhu potpuno dokinuti ukoliko nije ugovorno pitpisana!!

VL
LI
livnopravo
11:57 28.10.2021.

preko ovrha se poharačilo milijarder, normalno onda je kao hdz bio protiv pa su svi koji su o tome pričali bili nazivani populistima, sektašima, itd. sad je situacija obrnuo sad kraddezeovci odjenom priznaju da su ovrhe problem

VL
Avatar Majda
Majda
12:24 28.10.2021.

Ja sam jedva i uz velike muke ovršila lika koji mi je bio dužan 24 000 kn nakon pravonmoćne presude zbog saobraćajke.Lik pobjegao u Irsku i morala sam tamo angažirati odvjetnika preko jednog našeg da se naplatim.Taj me irski odvjetnik koštao 2700 eura+ naš. Šta to sam trebala oprostiti?

VL
DU
Deleted user
09:38 28.10.2021.

Ovršni zakon je bio sine qua non za članstvo RH u EU - odnosno to je asocijacija krupnog kapitala i tamo se grdo gleda na dugovanja/dužnike i naravno da smo se morali povinovati tome. A to je posve suprotiva našeg mentaliteta (debt friendly) gdje se samo gledaju krivine, ući u dug i ne vratiti kasnije, ne platiti komunalije itd. itd. I naravno, nastade teško konfliktno stanje - mi bi izabrana poglavlja trulog kapitalizma, krediti dostupni na sve strane i gledaju se prestižne marke automobila, penthouse stanovi itd. itd. pa u banku po kredit, a vraćati rate - e to ne. A da se ne govori da je pola ovrha zbog nepodmirenih računa za mobitele i tel. tarife - što je neizravan dokaz da smo blabla puk koji bi po cijele dane zivkao. I što je tu forma zakona skrivila - kako god da se izglasa zakon, dug se mora vratiti. Nema više onih kavanskih napuhavanja "da plave uplatnice samo hitnem u koš za smeće" i sličnih "podviga".

VL
SB
Sbking
10:19 28.10.2021.

Svi bi vi tudjim alatom u koprive bez problema. Trosit tudje pare i ne vracat, dapace. Ovrhe su za odgvorne ljude najbolja stvar koja se dogodila, novac i ostale usluge su pojeftinile da temelju neodgovornih potrosaca, jer vjerovnici imaju nacinn kako naplatit, neodgovrne ljude. Al neka ukinu, pa kad sve poskupi dodatno, a pogotovo novac - onda ce te opet kukat...

VL
JW
Jim West
13:23 28.10.2021.

Domovinski pokret smatra da se Dobronić nema šta petljati u ovrhe. Ovrhe su pozdrav pod kojim je branjena domovina i trebaju ostati na snazi.

VL
SS
simpatican.simpa
10:02 29.10.2021.

Još je bolje kad te ovrše, blokiraju, a prije te država opljačka zajedno s odvjetničkom-pravosudnom mafijom kršeći sve moguće Zakone. Žalosno je da se ne gleda uzrok, zbog čega je netko blokiran, zašto nije platio jer u većinu slučajeva ih je netko prevario, nije platio uslugu ili nije dobio redovitu plaću jer je mafija preko predstečajnih zeznula male i nemoćne ili razne lihvarske organizacije.

VL
Avatar spin
spin
11:42 28.10.2021.

Nekako više vjerujem Dobroniću nego Turkalju. Javni bilježnici u hr. svoj posao ne rade dobro jer im je bitna samo količina ovrha prema kojima njima raste zarada, pa nisu zainteresirani za osnovanost i legalnost ovršnih prijedloga. Pokvarenjaci su to stari, uglavnom bivši odvjetnici koji su zastupali krimogene strukture od kojih su preuzeli obrasce ponašanja.

VL
AN
Anemija
09:36 28.10.2021.

Ovrhe se ukidanju. Bravo!

VL
Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
10:45 28.10.2021.

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić če još više i snažnije oduševiti mnoge građane na svom dijelu balkanu, pa i one koji nisu osobno zainteresirani za problem prava, pravne kulture i pravnih vrijednosti, kada će za N1 govoriti o tomu da hrvatski suci moraju po službenoj dužnosti, i bez prigovora balkanskih domoljubnih odrešenika negirati, eskivirati i minirati sve pravedne presude EU arbitražnih sudova i pravedne presude haškog suda za ratne zločince, zvijerstva i udružene zločinačke pothvate ako nisu povoljni za Hrvatsku.

VL
GL
Glavica
08:50 28.10.2021.

Dobrinic Pupovca covjek koji od prvog dana poceo da siri mrznje medzu hrvatima

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.