Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stupanj upozorenja razine 4

Ovog vikenda osmero poginulih zbog lavina u Austriji

Snowy forest
Foto: Hauke Schröder/DPA
1/3
05.02.2023.
u 15:33

Nove žrtve potvrđene su u nedjelju unatoč pozivu vlasti na oprez zbog lavina i obilna snijega. Nakon nekoliko dana obilnih padalina i vjetra austrijske vlasti podignule su stupanj upozorenja na lavine na razinu 4 od 5.

Pet osoba poginulo je u nedjelju u lavini na zapadnom turističkom dijelu Austrije, objavila je policija čime je broj žrtava snježnih lavina tijekom vikenda narastao na osam. Nove žrtve potvrđene su u nedjelju unatoč pozivu vlasti na oprez zbog lavina i obilna snijega. Nakon nekoliko dana obilnih padalina i vjetra austrijske vlasti podignule su stupanj upozorenja na lavine na razinu 4 od 5.

Skijališta su puna jer su u veljači školski praznici u području Beča. U nedjelju je otkopano tijelo 59-godišnjeg muškarca, rekla je policija u zapadnoj regiji Tirol. U području Sankt Antona am Arlbeg pronađena su tijela 29-godišnjaka i 33-godišnjaka koji su skijali izvan uređenih staza u subotu ujutro. Također je izvučeno tijelo 62-godišnjeg muškarca koji se nije vratio sa skijaškog trčanja na području Hohe Aifnera, rekao je glasnogovornik policije. 

U subotu je glasnogovornik policije Tirola rekao je da je 17-godišnji državljanin Novog Zelanda poginuo toga dana u lavini u Kaltenbachu, a u petak je poginuo 32-godišnji Kinez u skijalištu Soelden. Obojica su skijali izvan skijaških staza. U subotu ujutro pronađen je mrtav skijaš u susjednoj regiji Vorarlbergu, a riječ je 50-godišnjaku poginulom u lavini u dolini Kleinwalsertal, koja graniči s Njemačkom.

VIDEO: Bura u Splitu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije