Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković
Povratak na članak

'Ovo je veliki problem za međunarodni ugled Slovenije, sve što sada čine su potezi očajnika'

Jandroković je kazao da ne zna ''ni za jedan slučaj gdje se na ovakav način zloupotrijebila institucija arbitražnog suda''.

Komentari 45

Avatar Honduras
Honduras
09:22 28.07.2015.

a ovaj luzer jandroković je veliki problem za međunarodni ugled hrvatske. lik koji kao ministar nije bio u stanju zapamtiti nazive četiri poglavlja u pregovorima sa eu zaista je sramota za jednu državu

VL
GO
goran2hr
08:47 28.07.2015.

Nevjerojatno. On koji je mislio da više zna o tome od akademika Rudolfa, sada si uzima za pravo nešto pametovati na ovu temu. Taj sporazum je bio smeće i onda kada je potpisan i sada kada smo ga se srećom riješili. U tom sporazumu je bilo uneseno "stik" te "pravičnost" i bilo je jasno da gubimo teritorij. Samo je bilo pitanje koliko. Pod tim uvjetima i da dođu novi najpošteniji suci, Hrvatska svejedno gubi, jer je Sloveniji obećan kontakt sa otvorenim morem. A očajnici su bili naši eurofili (Savez za Europu - HDZ, SDP i njihovi sateliti), jer su za ulazak u EU rupu (samo po sebi loše), pored nažalost i ostalog, bili spremni žrtvovati teritorij. Umjesto ovih pitanja, koja kao da je sam sebi birao, radije bi ga trebalo pozvati na odgovornost i pitati ga što mu je onda bilo.

VL
JE
Jednakost
10:21 28.07.2015.

A ti si stvarno "diplomat"? Lupas kao da narod nezna koji je ovo udarac za Sloveniju? Idi lezi i ne javljaj se vise, misli na politiku i odrasti vec jednom.

VL
ST
Stipeprof
17:05 28.07.2015.

Zar nije Jandroković bio ministar vanskih poslova kad se pristalo na arbitražu (a ne na sud? Zar nije on pristao da Slovenija ima pristup otvorenom moru (i time osigurao pobjedu Slovenije na arbitraži)? Pa zašto se sad on javlja?

VL
MA
max
09:15 28.07.2015.

Jandrokoviću pa ti si i zaslužan za ovakvu arbitražu sa svojim HDZ gospodarima sanaderom i jacom...

VL
DU
Deleted user
10:05 28.07.2015.

Njojo se zadnje dane usplahirio kao i njegova tadašnja šefica Jaca pa se iz petnjih žila trude popraviti štetu koju su napravili potpisivanjem tog sporazuma o arbitraži.Tada su si pripisivali zasluge za to a danas se pojavljuju kao neki komentatori sa strane koji nisu direktno sudjelovali u tome. Tada je dama u crvenom izjavila "Konačno sam riješila problem Piranskog Zaljeva i to u par mjeseci , ono što drugi nisu mogli u 20 godina".Kako su ona i njonjo "riješili" problem vidi se danas.

VL
UZ
uzor10
10:16 28.07.2015.

Njonjo je sretan jer mu dečko uskoro izlazi pa se mogu družiti

VL
ZA
zagabria1
12:07 28.07.2015.

kakag god bio ne može biti manji od ugleda dotičnog

VL
MP
mku.privat
09:05 28.07.2015.

Ajde pokrij se po usima i suti ti koji nisi nista znao i cuo! (fileck) "Klipane bjelovarski"

VL
KA
kapunjohan
09:18 28.07.2015.

Hrvatskoj nije važan ugled Slovenije, to će Slovenija sama riješavati. Sporazum nije bio,, neutralan,,, bio je rezultat ucjene. Sad kad se izađe iz arbitraže /ako se izađe/, problemi granice još uvijek neće biti riješeni, zato ne treba previše triunfirati , to će dati priliku državama da spor riješavaju na ravnopravnim osnovama. Ako bude pameti, na obe strane, to bi moglo ići lako .inače će biti međusobnih provokacija i velikih troškova, ugled država / što kaže Jandroković, sigurno neće rasti/ on će padati a taj ugled ipak nije važniji od pravednosti .

VL
IB
ivan.biljan68
11:10 28.07.2015.

Ma kakve sve funkcije nećete izmisliti ;predsjednik kluba zastupnika,zamjenik,tajnik,samo da se uhljebite,a narod,kao bjelo roblje,da šutke radi za vas. Ti si se u ranim 20--tim uhvatioHDZ--a ii njegove,ne baš jasne,politike i tu i tamo nešto kažeš,da te s čuje i zato godinama bereš putar,debelu plaću,ma da ti bar jedna riječ stoji,same floskule,isprazni govori,dosadni...

VL
Avatar crosist
crosist
12:33 28.07.2015.

jadna je naša politika, ako u njoj ima mjesta za političara "tipa" Jandroković

VL
Avatar mirica19
mirica19
13:46 28.07.2015.

Mi znamo da smo u pravu, i briga nas :))

VL
DU
Deleted user
09:05 28.07.2015.

Jandrokovića treba poslati u kut, klečati na kukuruzu - ne da se producira u medijima s arb. sporazumom. Sjetimo se, najurio je ak. Rudolfa iz ureda kao šmrkavca iz vrtića, kad ga ovaj htio upozoriti na pogibelji tog i takvog sporazuma. I ne samo to - cijela ta postsanaderovska garnitura HDZ-a se medijski izreklamirala s tim sporazumom da je to bilo daleko izvan granica uobičajenog med. praćenja pol. zbivanja. Sjetimo se šišmišarenja Kosor u kardinal crvenoj haljini s Pahorom po dvorcima, ta mudrica dvojkašica s PF u ZG je slavljena kao ledolomka, inovativna u politici i druge pohvale. U zbilji, lako se nagodila na (tuđi) račun jer ta pripadnica stranke "Za Jugoslaviju" iz ranih 90-ih nije nikad ni osjećala RH svojom domovinom. Onda, kad je sav taj medijski mimohod bio prošao, javljali su se uglednici HDZ poput Stiera tvrdeći da su oni osobno čučali cijelo vrijeme u Ljubljani i usklađivali taj arb. sporazum sa slov. stranom i da su oni doista zaslužni akteri, ono ljudi od pera. Jedna od najviše sramotnih epizoda hrv. diplomacije i politike - prodali bi majčin grob za ostati na vlasti, a da se ne govori o ozemlju i terit. moru RH. Poslije danas pok.Račana, koji je bio radodajka teritorija bez presedana - gore ekipice još Hrvatska nije vidjela. Račan je parafirao sporazum gdje bi se RH odrekla cca 160 km2 terit. mora - zauzvrat ništa ne bi dobila i kad ga danas pok. prof. Ibler pitao: Ivice, što ti bi? Ovaj mu cool odvrnuo: Ah, znate profesore da sam bio loš student. I sve to bilo zbog tih teniskih turnira slov. i hrv. elite gdje se igralo u parovima i rashlađivalo uz pićence i to Račanu strašno godilo, a ovi ga zaskočili - nek im preda more RH. Kao što veli Matoš, ne bijaše toliko štrika koliko ima Juda u Hrvatskoj.

VL
PA
Pape5
15:43 28.07.2015.

Nema dvojbe da se Slovenija služila podvalama, lažima i prijevarama kako bi ostvarila svoj nacionalni interes i otela tuđi teritorij. U ljudskom je karakteru da se čovjek brani i nešto kaže. Ali, zar pored toliko relevantnih, da ovu temu komentiraju,nemaa drugog osim ovog loncu poklopca, koji je svojim neznanjem i političkim diletantizmom, kao najodgovorniji, pregovarač u funkciji ministra, RH uvalio u ovaj Slovenski glib, pa umjesto da HDZ-u učini uslugu i šuti, on ne može odoliti da ne otvori gubec i opet bude nekom loncu poklopac!Nezna da je šutnja ponekad zlato?

VL
Avatar šokac_divani
šokac_divani
09:30 28.07.2015.

Ne zaboravimo tko je parafirao kontroverzni "sporazum Račan-Drnovšek" koji je temeljni probljem za granični spor Hrvatske i Slovenije - bio je to predsjednik SDP-ove Vlade Ivica Račan. Tim veleizdajničkim činom pokušao je dati neosporni hrvatski teritorij Sloveniji. Parafiranjem ovog sporazuma Slovenija je dobila jedini argument za traženje hrvatskog mora koji joj po međunarodnom pravu ne pripada. Ponovimo dakle - BILA JE TO SDP-ova VLADA!

VL
KP
karlo.petrik
18:15 28.07.2015.

Takovi kroje politiku hrvatske drzave .

VL
LA
larala
09:12 28.07.2015.

kakav kompromis jandrokovicu?ovim ste pokušali zajedno sa sdp-om izmanipulirati hr. narod, fucka se vama za hr, vama je samo stalo do vaših privatnih interesa...odluka arbitražnog suda je trebala samo poslužiti kao još jedan izgovor za narod...zato niste ni priložili izvode iz katastra, osnovnu stvar za dokazivanje vlasništva...od pocetka ste imali dogovor sa slovencima koji je sad razotkriven....

VL
DE
De5
12:07 28.07.2015.

Da, Jandroković. To je problem za vas. Naravno, da su želje, da bi sad svi uspaničarili, ali neće doč do toga. Problem kojeg imate je, da je potrebno dokazivat međunarodnoj zajednici, da je de-facto došlo do utjecaja na Arbitražni sud i ne samo, da su međusobno razgovarali arbitar i odvjetnica. A tu počinje problem. Ovako. Dobar reality show, solidan pritisak, ali nema šanse da se pristane na nešto ovakvo. Pa nismo od jučer. Ali za javnost je super ta priča pred izbore. To i ništa više.

VL
Avatar mirica19
mirica19
13:46 28.07.2015.

Mi znamo što želimo, i složni smo u tome. Želje Slovenije nas se ne tiču.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.