Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković

'Ovo je veliki problem za međunarodni ugled Slovenije, sve što sada čine su potezi očajnika'

gordan jandroković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
28.07.2015.
u 08:32

Jandroković je kazao da ne zna ''ni za jedan slučaj gdje se na ovakav način zloupotrijebila institucija arbitražnog suda''.

Gordan Jandroković, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru i bivši ministar vanjskih poslova gostovao je u emisiji RTL Direkt u kojoj je kazao da ne zna ''ni za jedan slučaj gdje se na ovakav način zloupotrijebila institucija arbitražnog suda''.

- Ovo je veliki problem za međunarodni ugled Slovenije, sve što sada čine su ustvari potezi očajnika- dodao je.

Jandroković koji je bio ministar vanjskih poslova u trenutku prihvaćanja arbitražnog sporazuma sa Slovenijom ne smatra da je on bio loš za Hrvatsku.

- Bio je to rezultat kompromisa, podsjećam sve one koji danas kritiziraju, da nije bilo tog sporazuma, Hrvatska ne bi ušla u Europsku Uniju i bili bi u jednoj vrlo nezavidnoj geopolitičkoj i geostrateškoj poziciji. Slovenija je uvjetovala da se rješenje graničnog pitanja postavi kao dio pregovora, mi smo to odbijali, no članice EU-a nisu imale snage da dovoljno pritisnu Sloveniju kako bi ona odustala od tog uvjeta. Temelj ovog sporazuma bilo je međunarodno pravo, što je bilo dobro. Čini mi se da se sve ovo dogodilo jer su Slovenci uvidjeli da im međunarodno pravo baš i ne ide na ruku zbog čega su posegnuli za drugim sredstvima, od lobiranja kod sudaca, umetanja određenih dokumenata u postupak naknadno i ostalih stvari- rekao je Jandroković za RTL Direkt.

>> Svi granični sporovi: Tuđe ne želimo, a svoj teritorij ne damo

>> Europska komisija se ne želi miješati u spor Hrvatske i Slovenije

Komentara 45

Avatar Honduras
Honduras
09:22 28.07.2015.

a ovaj luzer jandroković je veliki problem za međunarodni ugled hrvatske. lik koji kao ministar nije bio u stanju zapamtiti nazive četiri poglavlja u pregovorima sa eu zaista je sramota za jednu državu

GO
goran2hr
08:47 28.07.2015.

Nevjerojatno. On koji je mislio da više zna o tome od akademika Rudolfa, sada si uzima za pravo nešto pametovati na ovu temu. Taj sporazum je bio smeće i onda kada je potpisan i sada kada smo ga se srećom riješili. U tom sporazumu je bilo uneseno "stik" te "pravičnost" i bilo je jasno da gubimo teritorij. Samo je bilo pitanje koliko. Pod tim uvjetima i da dođu novi najpošteniji suci, Hrvatska svejedno gubi, jer je Sloveniji obećan kontakt sa otvorenim morem. A očajnici su bili naši eurofili (Savez za Europu - HDZ, SDP i njihovi sateliti), jer su za ulazak u EU rupu (samo po sebi loše), pored nažalost i ostalog, bili spremni žrtvovati teritorij. Umjesto ovih pitanja, koja kao da je sam sebi birao, radije bi ga trebalo pozvati na odgovornost i pitati ga što mu je onda bilo.

JE
Jednakost
10:21 28.07.2015.

A ti si stvarno "diplomat"? Lupas kao da narod nezna koji je ovo udarac za Sloveniju? Idi lezi i ne javljaj se vise, misli na politiku i odrasti vec jednom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije